ma 8 september 2014 19:00
ma 8 september 2014 20:00
di 9 september 2014 19:00
di 9 september 2014 20:00

NieuwsPoll
Weer aan de slag! Zin in?

CKV-dagen HAVO-5 en VWO-6

Kunst & Cultuur

In de eerste activiteitenweek staan de CKV-dagen gepland voor HAVO-5 en VWO-6. De indeling en kijkwijzers zijn hier in te zien. Noteer de tijden, data en adressen in je agenda. Zorg dat je op tijd aanwezig bent en neem een usb stick mee! Neem indien mogelijk een iPad, tablet of laptop mee. De docenten CKV wensen jullie veel plezier!

 

Lees verder

Politie oefening bij Het College

Op vrijdag 5 september 2014 organiseert de politie een oefening bij Het College, gelegen aan de Parklaan 1 A in Weert. Aan deze oefening zal een groot aantal agenten van het basisteam Weert-Nederweert deelnemen. De oefening begint om 15:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Het is mogelijk dat u in dat tijdsbestek rondom Het College Weert meerdere politieauto’s ziet rijden en agenten ziet lopen. Het is ook mogelijk dat u sirenes en/of knalgeluiden hoort. Deze mogelijke geluidsoverlast heeft te maken met de oefening

Lees verder

Herkansing rekentoets

Rekenen

Alle leerlingen uit HAVO-5 of VWO-6 die willen herkansen voor de rekentoets (verplicht eindexamenonderdeel), maken dit kenbaar door het formulier bij de Front Office in te vullen. Leerlingen die vorig jaar afwezig waren bij beide afnamen van de rekentoets (maart en mei), vullen het formulier bij de Front Office verplicht in. Leerlingen die nieuw op deze school zijn nemen contant op met mw. Peeters-Hodzelmans. Het formulier moet uiterlijk vrijdag 12 september ingeleverd zijn.

Lees verder

Introductie brugklassen 2014-2015

Schooljaar 2014-2015 begon voor de nieuwe brugklassers met een spellendag op school. Helaas werkten de weergoden niet bepaald mee zodat deze dag niet, zoals gewoonlijk, buiten op de sportvelden kon plaatsvinden. Na enige improvisatie kon een aantal spellen in de sporthal van het College geplaatst worden zodat dit ‘speelse’ onderdeel van het kennismakingsprogramma toch door kon gaan.

Lees verder

Nulmeting brugklasleerlingen

CITO

Vanaf 2014 worden scholen in het voortgezet onderwijs geacht de voortgang van leerlingen te monitoren bij de (kern)vakken Nederlands, Engels en wiskunde en rekenen. Met een zogenoemde nulmeting kan de school nagaan hoe goed uw zoon of dochter de leerstof beheerst. Deze toets wordt bij alle brugklasleerlingen afgenomen op woensdag 27 en donderdag 28 augustus. U kunt hier de lokaalindeling voor beide dagen bekijken. Toets 0 is geen beoordelingstoets zoals u dit van de Citotoets op de basisschool kent. Voorbereiden op Toets 0 is niet nodig. Ook samen thuis oefenen is overbodig.

Lees verder

Rosalie Bos Nederlands Kampioen

Ook in het Nederlands Kampioenschap voor Junioren in de zomervakantie bleek de eerste klap een daalder waard te zijn. Rosalie Bos uit Weert, die met haar paard Bolita (v. Uptown) in het eerste onderdeel van dit NK de leiding nam, zegevierde ook in de twee andere wedstrijden. Daardoor kon zij zich in het met zon overgoten dressuurstadion van het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp laten huldigen als de nieuwe Nederlands Kampioen.

Lees verder

Start sportklassen

Sportklas

De sportklaslessen voor leerjaar 1, 2 en 3 starten in de tweede schoolweek. Alle eerstejaars sportklasleerlingen dienen zich maandag 1 september om 15.00 uur te verzamelen in de sporthal. Hier wordt door de sportklascoördinatoren alles uitgelegd over de gang van zaken voor het aankomende schooljaar. De lessen van sportklas leerjaar drie vinden ook op maandag 1 september om 15:00 uur plaats. De leerlingen van de sportklas leerjaar twee starten dinsdag 2 september om 15.00 uur.

Lees verder

Aanschaf grafische rekenmachine

Wiskunde

Graag willen wij alle ouders/verzorgers van leerlingen uit het (huidige) derde leerjaar informeren over de aanschaf van een grafische rekenmachine (GR) voor het vak wiskunde. Bij alle wiskundevakken op HAVO en VWO wordt namelijk vanaf het vierde leerjaar gebruik gemaakt van een grafische rekenmachine.

Lees verder

Werkzaamheden Ringbaan Noord

Verkeer

Heijmans Wegen B.V. werkt vanaf 11 augustus tot en met 1 november 2014 aan de Ringbaan Noord in Weert. De werkzaamheden hebben vooral betrekking op auto’s en vrachtverkeer, maar er zijn ook werkzaamheden die invloed hebben op de fietsers. Veel fietsers vanuit Nederweert maken gebruik van de Marconilaan om via Industrieterrein Kampershoek naar de scholen in Weert te gaan. We vragen alle leerlingen, voor hun eigen veiligheid, om niet het werkterrein in te rijden maar om zich aan de omleidingsroute te houden!

Lees verder

Weblog Reis naar Kaapstad

Global Exploration

Dinsdag 8 juli jl. werden 38 leerlingen van Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant op Het College uitgezwaaid om koers te zetten naar Kaapstad in Zuid-Afrika voor een culturele ontwikkelingsstage van drie weken. De leerlingen doen mee aan een project van Global Exploration. Het reisgezelschap is gedurende hun reis te volgen via hun eigen blog. Benieuwd? Kijk dan op http://www.globalexploration.nl. Volgen op facebook kan natuurlijk ook.

Lees verder

Col-lan: aller eerste LAN-Party

ICT

Vrijdag 4 juli, om 9:00 uur in de ochtend, was het zo ver. De geboorte van Col-lan, de allereerste LAN-Party op Het College was een feit! Na een denderend applaus werd er met een Unreal Tournament – Capture the flag compo begonnen. Drie leerlingen- en één docententeam gingen de strijd met elkaar aan. Na een uurtje bleek dat de docenten in de leerlingen hun meerderen moesten erkennen.

Lees verder

Cijferinzage Magister

Magister

In verband met de verwerking van de cijfers van de toetsweek kunnen leerlingen en ouders op maandag 7 en dinsdag 8 juli geen cijfers inzien via Magister. Vanaf woensdag 9 juli is Magister weer toegankelijk. Wij rekenen op uw begrip!

Lees verder

André Postema voorzitter College van Bestuur

Drs. André Postema is door de Raad van Toezicht benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). Postema zal per 1 november a.s. bij LVO starten en per 1 december a.s. de huidige voorzitter Henk van Hoof, die dan met pensioen gaat, opvolgen. Van Hoof is voorzitter sinds 2007.

Lees verder

Eigen website Het College Cranendonck

Het College Cranendonck

De afgelopen tijd hebben we er hard aan gewerkt om een nieuwe site te introduceren voor Het College Cranendonck. Wij zijn dan ook trots op het resultaat! Check de site maar eens op www.collegecranendonck.nl. Wij zijn benieuwd wat jullie van de nieuwe website vinden. Je kunt het ons laten weten door de nieuwspoll in te vullen onderaan de homepage van de nieuwe site. De komende maanden zal de website nog voortdurend in ontwikkeling zijn. Wij vragen hiervoor jullie begrip.

Lees verder

Diploma-uitreikingen

Centraal Examen

Op woensdag 25 en donderdag 26 juni namen onze geslaagden hun diploma in ontvangst in het Munttheater. Op het Atheneum en Gymnasium is maar liefst 100% geslaagd, op de HAVO 92%. Mooie resultaten dus. Het waren twee feestelijke avonden, met tot slot een geweldig optreden van The College Linnets. De foto’s van de diploma-uitreikingen, geknipt door onze docente mw. Bosch, staan inmiddels online. Ook de foto’s van fotograaf Martin Munoz staan online. Deze worden tevens naar de examenkandidaten opgestuurd. Meerdere exemplaren zijn via e-mail bij te bestellen. Kijk hiervoor op www.martin-munoz.nl.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2014 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!