vr 18 april 2014
t/m do 24 april 2014
vr 18 april 2014
t/m do 24 april 2014
di 22 april 2014
t/m vr 25 april 2014
wo 23 april 2014
t/m vr 25 april 2014
do 24 april 2014
t/m vr 25 april 2014

NieuwsPoll
Mijn mobiel een dag missen?

Archeon excursie

Gymnasium

Op vrijdag 18 april jl. hebben de Gymnasium-brugklassen een bezoek gebracht aan het Archeon, het archeologisch park in Alphen aan den Rijn. 's Morgens hebben zij aan de hand van een vragenlijst de prehistorie en de middeleeuwen in het park verkend. Met verschillende ‘bewoners’ hebben zij kennis gemaakt en op die manier het een en ander over hun beroepen en leefwijze geleerd. 's Middags hebben zij mogen 'proeven' van het leven van een Romein, o.a. als soldaat... Het was een leerzame en gezellige dag!

Lees verder

WON manifestatie

WON

Op donderdag 17 april jl. organiseerde de stichting Wetenschapsoriëntatie de regionale rondes van haar jaarlijkse presentatiewedstrijd, de WON-Manifestatie. In het gebouw van Electrical Engineering van de TU/e hebben Eva Cassee, Anne Vos en Carmen Brauer uit G1B en Janneke Verspagen en Suzanne Hendriks uit G2B hun onderzoeken vakkundig gepresenteerd voor een professionele vakjury.  

Lees verder

Activiteitenweek

Activiteitenweek

De week van 22 t/m 25 april staat in het teken van de tweede activiteitenweek. Voor alle leerlingen staan er diverse excursies, schooluitjes en K&C-dagen op het programma. Op de dagen dat de leerlingen geen activiteit hebben, gaan de lessen op school gewoon door. Het aangepast rooster is beschikbaar via 'Rooster'. De leerlingen van HAVO-5 en VWO-6 hebben volgende week hun eigen aangepaste rooster. Op de beelden de Kunst & Cultuurdag bij het RICK voor de leerlingen van leerjaar 1.

Lees verder

LSD 2014

Vrijdag 25 april vieren de eindexamenleerlingen van 2014 hun Laatste School Dag. Dit feest vindt voor de leerlingen van Het College plaats in de Poort van Limburg. In de klassen is een brief uitgedeeld met het programma. Lees hier de brief.

Lees verder

Inhaalmoment Cito-metingen

Op vrijdag 11 april en maandag 14 april zijn de cito-metingen afgenomen voor leerjaar 1 t/m 3. Bij deze afname waren een aantal leerlingen afwezig. Voor de leerlingen die een deel van de taken heeft gemist, volgt er een inhaalmoment. Aangezien er van dinsdag 22 april t/m vrijdag 25 april een activiteitenweek plaats vindt, is dit inhaalmoment niet voor alle leerlingen op hetzelfde moment. Er zullen dus verschillende inhaalmomenten zijn.

Lees verder

Winnaar ELOS profielwerkstukwedstrijd

ELOS

Woensdag 16 april streden zo’n vijftien ELOS-scholen op het Stedelijk Gymnasium in Utrecht om de titel ‘beste buitenlands profielwerkstuk’. Ook Het College nam met 22 leerlingen deel aan de wedstrijd. En met resultaat! Op het VWO werden Manon Hermans en Henri Schouten met hun ‘Lithuanian Dream’ derde, op HAVO wisten Anouk van den Boom en Eva Rietjens met hun werkstuk over ‘Kleding in Litouwen’ de winst binnen te halen! Als school kreeg Het College van de jury een eervolle vermelding voor wat betreft de activiteiten rondom het buitenlands profielwerkstuk.

Lees verder

Geslaagde thema-avond

Ouderraad

Op 15 april jl. vond de thema avond "De creatieve chaoot" plaats. Deze interessante en leerzame avond was georganiseerd door de drie ouderraden van LVO Weert. In een goed gevulde aula van Het College namen Peggy Schut en Sarah Morton ons mee in hun persoonlijke ervaringen met AHDH, Dyslexie, hoogbegaafdheid en autisme. Hun interessante en andere kijk op deze 'stoornissen' heeft ouders en docenten die de thema-avond bezochten veel meegegeven om over na te denken.

Lees verder

Allereerste Technasium meesterproef

Technasium

Energie door uitzetting en inkrimping? Ja hoor, dit is goed mogelijk! Dat lieten Stef de Barse en Thijs Cost uit HAVO-5 donderdag 17 april jl. zien tijdens de allereerste Technasium meesterproef op Het College Weert. Zij gaven een eindpresentatie in woord en beeld aan zowel de opdrachtgever als aan het grote publiek. En met succes! Hun meesterproef werd beoordeeld met een dikke 8! Een mooie prestatie. Stef en Thijs zijn de eerste leerlingen die het schoolexamen voor het vak Onderzoeken & Ontwerpen op Het College hebben afgelegd..

Lees verder

Aanpassing lesrooster week 20

Aanvankelijk was er in de week van maandag 12 mei een verkort lesrooster met lessen van 60 minuten. Dit is aangepast naar een regulier lesrooster. Die hele week zijn er dus gewoon lesblokken van 75 minuten.

Lees verder

College in hockeyfinale

Sport

Op vrijdag 25 april a.s. zet een delegatie van Het College koers richting Amsterdam voor de finale van de Nationale Schoolhockeycompetitie van de KNHB. Deze finaleplek is er voor het eerste meisjes JONG team dat vrijdag 4 april jl. meedeed aan de voorronde van het veldhockey. Het is de tweede keer dat een team van Het College de finale van het veldhockey bereikt. In 2012 waren we er ook bij. Een sublieme prestatie! Het zou mooi zijn als de meiden dat in de finale ook weten neer te zetten.

Lees verder

Theatervoorstelling 'Crisis'

Tijdens de activiteitenweek, op donderdag 24 april, krijgen de leerlingen van A3A, A3B, A3C en G3A in de multifunctionele zaal in de school een theatervoorstelling aangeboden, genaamd ‘Crisis’. In ‘Crisis’ neemt theatergroep Playback de leerlingen mee in de wereld van mobieltjes, kleding en aantrekkelijke koopjes op afbetaling, liefde en vriendschap. Tijdens interactieve gedeeltes onderzoekt PlayBack samen met de leerlingen de grenzen en mogelijkheden van geld. Na afloop wordt hier met de leerlingen in de economieles over nagesproken.

Lees verder

Jeugd en Politiekdag 2014

Het College Cranendonck

Op dinsdag 8 april mochten 41 leerlingen uit klas B2E en B2F(t) van Het College Cranendonck tijdens de Jeugd en Politiekdag een hele dag meelopen bij de gemeente Cranendonck. Tijdens deze dag ervoeren de leerlingen hoe het bestuur en de politiek werken, hoe plannen tot stand komen en wat er moet gebeuren om dat te kunnen realiseren. Rondom het thema ‘maatschappelijke betrokkenheid’ gingen de leerlingen in politieke partijen aan de slag om ideeën te bedenken, informatie te verzamelen en een begroting op te stellen voor hun plan.

Lees verder

Finale technasium Top Award

Technasium

Na de spannende schoolcompetitie en voorronden in de regio streden alleen de beste teams afgelopen weekend voor de Technasium Top Award 2014! Twaalf teams van drie of vier Technasium-leerlingen stonden op 11 en 12 april jl. in de finale bij het Instituut Fysieke Veiligheid in Arnhem, hét instituut voor brandweerzorg, rampenbestrijding en crisisbeheersing. Mieke Teeven, Niek Smolenaars, Stan van Goor en Matthijs Timmermans uit klas C-A2At verdedigden de eer van Het College. Zij mochten hun prototype van de oplichtende deurknop bouwen. Het resultaat mocht er zijn, al zat een podiumplek er dit jaar helaas niet in.

Lees verder

KunstINkijk

Kunst & Cultuur

Voor de 22e keer organiseert de Stichting Kunstcentrum Weert een kunstroute op Tweede Paasdag. Dit jaar is het een tocht langs ateliers van 21 kunstenaars uit Weert en omstreken van Budel tot Panningen. Onze leerlingen kunnen deze inkijk gebruiken als culturele activiteit voor het vak CKV. Docente Mathilde Pil neemt als kunstenaars deel aan deze kunstroute welke je een blik gunt in de kunstkeuken van de deelnemers, de plek waar de tentoongestelde kunstwerken tot stand zijn gekomen.

Lees verder

College Tour

Collegetour

Woensdag 9 april 2014 vond op Het College de tweede editie plaats van de Weerter College Tour. Onze gast was dit keer Melissa Boekelman, die in Sotsji deelnam aan het Nederlandse bobseleeteam. Daarnaast doet ze ook aan kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen. Het was een zeer verrassende en interessante middag, waarbij de aanwezigen veel opstaken van Melissa’s ervaringen in de topsport. Aansluitend aan de College Tour volgde de Weerter sportverkiezing, georganiseerd door de Weerter Sportraad (WSR). Turnster Vera van Pol, triatlete Maaike Caelers en amazone Rosalie Bos mochten de prijzen in ontvangst nemen. Op de beelden de uitzending van Weert TV.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2014 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!