ma 8 september 2014 19:00
ma 8 september 2014 20:00
di 9 september 2014 19:00
di 9 september 2014 20:00

NieuwsPoll
Weer aan de slag! Zin in?

Introductie brugklassen 2014-2015

Schooljaar 2014-2015 begon voor de nieuwe brugklassers met een spellendag op school. Helaas werkten de weergoden niet bepaald mee zodat deze dag niet, zoals gewoonlijk, buiten op de sportvelden kon plaatsvinden. Na enige improvisatie kon een aantal spellen in de sporthal van het College geplaatst worden zodat dit ‘speelse’ onderdeel van het kennismakingsprogramma toch door kon gaan.

Lees verder

Nulmeting brugklasleerlingen

CITO

Vanaf 2014 worden scholen in het voortgezet onderwijs geacht de voortgang van leerlingen te monitoren bij de (kern)vakken Nederlands, Engels en wiskunde en rekenen. Met een zogenoemde nulmeting kan de school nagaan hoe goed uw zoon of dochter de leerstof beheerst. Deze toets wordt bij alle brugklasleerlingen afgenomen op woensdag 27 en donderdag 28 augustus. U kunt hier de lokaalindeling voor beide dagen bekijken. Toets 0 is geen beoordelingstoets zoals u dit van de Citotoets op de basisschool kent. Voorbereiden op Toets 0 is niet nodig. Ook samen thuis oefenen is overbodig.

Lees verder

Rosalie Bos Nederlands Kampioen

Ook in het Nederlands Kampioenschap voor Junioren in de zomervakantie bleek de eerste klap een daalder waard te zijn. Rosalie Bos uit Weert, die met haar paard Bolita (v. Uptown) in het eerste onderdeel van dit NK de leiding nam, zegevierde ook in de twee andere wedstrijden. Daardoor kon zij zich in het met zon overgoten dressuurstadion van het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp laten huldigen als de nieuwe Nederlands Kampioen.

Lees verder

Start sportklassen

Sportklas

De sportklaslessen voor leerjaar 1, 2 en 3 starten in de tweede schoolweek. Alle eerstejaars sportklasleerlingen dienen zich maandag 1 september om 15.00 uur te verzamelen in de sporthal. Hier wordt door de sportklascoördinatoren alles uitgelegd over de gang van zaken voor het aankomende schooljaar. De lessen van sportklas leerjaar drie vinden ook op maandag 1 september om 15:00 uur plaats. De leerlingen van de sportklas leerjaar twee starten dinsdag 2 september om 15.00 uur.

Lees verder

Aanschaf grafische rekenmachine

Wiskunde

Graag willen wij alle ouders/verzorgers van leerlingen uit het (huidige) derde leerjaar informeren over de aanschaf van een grafische rekenmachine (GR) voor het vak wiskunde. Bij alle wiskundevakken op HAVO en VWO wordt namelijk vanaf het vierde leerjaar gebruik gemaakt van een grafische rekenmachine.

Lees verder

Werkzaamheden Ringbaan Noord

Verkeer

Heijmans Wegen B.V. werkt vanaf 11 augustus tot en met 1 november 2014 aan de Ringbaan Noord in Weert. De werkzaamheden hebben vooral betrekking op auto’s en vrachtverkeer, maar er zijn ook werkzaamheden die invloed hebben op de fietsers. Veel fietsers vanuit Nederweert maken gebruik van de Marconilaan om via Industrieterrein Kampershoek naar de scholen in Weert te gaan. We vragen alle leerlingen, voor hun eigen veiligheid, om niet het werkterrein in te rijden maar om zich aan de omleidingsroute te houden!

Lees verder

Weblog Reis naar Kaapstad

Global Exploration

Dinsdag 8 juli jl. werden 38 leerlingen van Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant op Het College uitgezwaaid om koers te zetten naar Kaapstad in Zuid-Afrika voor een culturele ontwikkelingsstage van drie weken. De leerlingen doen mee aan een project van Global Exploration. Het reisgezelschap is gedurende hun reis te volgen via hun eigen blog. Benieuwd? Kijk dan op http://www.globalexploration.nl. Volgen op facebook kan natuurlijk ook.

Lees verder

Col-lan: aller eerste LAN-Party

ICT

Vrijdag 4 juli, om 9:00 uur in de ochtend, was het zo ver. De geboorte van Col-lan, de allereerste LAN-Party op Het College was een feit! Na een denderend applaus werd er met een Unreal Tournament – Capture the flag compo begonnen. Drie leerlingen- en één docententeam gingen de strijd met elkaar aan. Na een uurtje bleek dat de docenten in de leerlingen hun meerderen moesten erkennen.

Lees verder

Cijferinzage Magister

Magister

In verband met de verwerking van de cijfers van de toetsweek kunnen leerlingen en ouders op maandag 7 en dinsdag 8 juli geen cijfers inzien via Magister. Vanaf woensdag 9 juli is Magister weer toegankelijk. Wij rekenen op uw begrip!

Lees verder

André Postema voorzitter College van Bestuur

Drs. André Postema is door de Raad van Toezicht benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). Postema zal per 1 november a.s. bij LVO starten en per 1 december a.s. de huidige voorzitter Henk van Hoof, die dan met pensioen gaat, opvolgen. Van Hoof is voorzitter sinds 2007.

Lees verder

Eigen website Het College Cranendonck

Het College Cranendonck

De afgelopen tijd hebben we er hard aan gewerkt om een nieuwe site te introduceren voor Het College Cranendonck. Wij zijn dan ook trots op het resultaat! Check de site maar eens op www.collegecranendonck.nl. Wij zijn benieuwd wat jullie van de nieuwe website vinden. Je kunt het ons laten weten door de nieuwspoll in te vullen onderaan de homepage van de nieuwe site. De komende maanden zal de website nog voortdurend in ontwikkeling zijn. Wij vragen hiervoor jullie begrip.

Lees verder

Diploma-uitreikingen

Centraal Examen

Op woensdag 25 en donderdag 26 juni namen onze geslaagden hun diploma in ontvangst in het Munttheater. Op het Atheneum en Gymnasium is maar liefst 100% geslaagd, op de HAVO 92%. Mooie resultaten dus. Het waren twee feestelijke avonden, met tot slot een geweldig optreden van The College Linnets. De foto’s van de diploma-uitreikingen, geknipt door onze docente mw. Bosch, staan inmiddels online. Ook de foto’s van fotograaf Martin Munoz staan online. Deze worden tevens naar de examenkandidaten opgestuurd. Meerdere exemplaren zijn via e-mail bij te bestellen. Kijk hiervoor op www.martin-munoz.nl.

Lees verder

Gratis schoolagenda

Just Young

De initiatiefnemers Cindy Denessen en Floor Schoenmakers van Weert Media, hebben vrijdag 27 juni jl. op het Kwadrant het eerste exemplaar van de Weerter Schoolagenda aangeboden aan directeur de heer Jan Mueters. Alle scholieren in het middelbaar onderwijs in Weert krijgen de agenda gratis aangeboden. Op Het College Weert zijn ze inmiddels uitgedeeld. De groepen 7/8 van de basisscholen krijgen de schoolagenda na de vakantie in de klas als leerproject.

Lees verder

CKV op HAVO-4/5 en VWO-4/5/6

CKV

Komend schooljaar gaan jullie (weer) het vak CKV volgen. CKV wordt echter niet door het jaar wekelijks aangeboden, maar jullie worden twee volle dagen ondergedompeld in kunst en cultuur. Voor CKV ben je verplicht om drie culturele activiteiten te bezoeken. Ben slim: wanneer je in de zomer op vakantie gaat en er een kerk of een museum bezichtigt, of bijvoorbeeld een festival zoals Lowlands bezoekt, dan kun je dit als culturele activiteit gebruiken.

Lees verder

Afscheid

Afscheid

Met de laatste lesdag achter de rug, staat Het College op het punt om afscheid te gaan nemen van enkele docenten. Na vele jaren verdienstelijk les te hebben gegeven aan onze leerlingen, gaan zij genieten van hun welverdiende pensioen. Gymdocenten Elly Wijnen en Jan Meertens en docente Duits Hélène Gabriëls werden tijdens hun laatste les verrast met een bloemetje.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2014 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!