wo 16 april 2014
do 17 april 2014
do 17 april 2014 15:30
vr 18 april 2014
t/m do 24 april 2014
vr 18 april 2014
t/m do 24 april 2014

NieuwsPoll
Mijn mobiel een dag missen?

Aanpassing lesrooster week van 12 mei 2014

Aanvankelijk was de week van maandag 12 mei een verkort lesrooster met lessen van 60 minuten. Dit is aangepast naar een regulier lesrooster. Die hele week zijn er dus gewoon lesblokken van 75 minuten.

Lees verder

Theatervoorstelling 'Crisis'

Tijdens de activiteitenweek, op donderdag 24 april, krijgen de leerlingen van A3A, A3B, A3C en G3A in de grote centrale hal van de school een theatervoorstelling aangeboden, genaamd ‘Crisis’. In ‘Crisis’ neemt theatergroep Playback de leerlingen mee in de wereld van mobieltjes, kleding en aantrekkelijke koopjes op afbetaling, liefde en vriendschap. Tijdens interactieve gedeeltes onderzoekt PlayBack samen met de leerlingen de grenzen en mogelijkheden van geld. Na afloop wordt hier met de leerlingen in de economieles over nagesproken.

Lees verder

Activiteitenweek

Activiteitenweek

De week van 22 t/m 25 april staat in het teken van de tweede activiteitenweek. Voor alle leerlingen staan er diverse excursies, schooluitjes en K&C-dagen op het programma. Op de dagen dat de leerlingen geen activiteit hebben, gaan de lessen op school gewoon door. Het aangepast rooster is uiterlijk woensdag 16 april in de middag beschikbaar.

Lees verder

Jeugd en Politiekdag 2014

Het College Cranendonck

Op dinsdag 8 april mochten 41 leerlingen uit klas B2E en B2F(t) van Het College Cranendonck tijdens de Jeugd en Politiekdag een hele dag meelopen bij de gemeente Cranendonck. Tijdens deze dag ervoeren de leerlingen hoe het bestuur en de politiek werken, hoe plannen tot stand komen en wat er moet gebeuren om dat te kunnen realiseren. Rondom het thema ‘maatschappelijke betrokkenheid’ gingen de leerlingen in politieke partijen aan de slag om ideeën te bedenken, informatie te verzamelen en een begroting op te stellen voor hun plan.

Lees verder

Finale technasium Top Award

Technasium

Na de spannende schoolcompetitie en voorronden in de regio streden alleen de beste teams afgelopen weekend voor de Technasium Top Award 2014! Twaalf teams van drie of vier Technasium-leerlingen stonden op 11 en 12 april jl. in de finale bij het Instituut Fysieke Veiligheid in Arnhem, hét instituut voor brandweerzorg, rampenbestrijding en crisisbeheersing. Mieke Teeven, Niek Smolenaars, Stan van Goor en Matthijs Timmermans uit klas C-A2At verdedigden de eer van Het College. Zij mochten hun prototype van de oplichtende deurknop bouwen. Het resultaat mocht er zijn, al zat een podiumplek er dit jaar helaas niet in.

Lees verder

KunstINkijk

Kunst & Cultuur

Voor de 22e keer organiseert de Stichting Kunstcentrum Weert een kunstroute op Tweede Paasdag. Dit jaar is het een tocht langs ateliers van 21 kunstenaars uit Weert en omstreken van Budel tot Panningen. Onze leerlingen kunnen deze inkijk gebruiken als culturele activiteit voor het vak CKV. Docente Mathilde Pil neemt als kunstenaars deel aan deze kunstroute welke je een blik gunt in de kunstkeuken van de deelnemers, de plek waar de tentoongestelde kunstwerken tot stand zijn gekomen.

Lees verder

Allereerste Technasium meesterproef

Technasium

Energie door uitzetting en inkrimping? Ja hoor, dit is goed mogelijk! Dat laten Stef de Barse en Thijs Cost uit HAVO-5 donderdag 17 april a.s. zien tijdens de allereerste Technasium meesterproef op Het College Weert. Stef en Thijs zijn de eerste leerlingen die het schoolexamen voor het vak Onderzoeken & Ontwerpen op Het College af gaan leggen. Zij geven een eindpresentatie in woord en beeld aan zowel de opdrachtgever als aan het grote publiek. Iedereen is van harte welkom!

Lees verder

College Tour

Collegetour

Woensdag 9 april 2014 vond op Het College de tweede editie plaats van de Weerter College Tour. Onze gast was dit keer Melissa Boekelman, die in Sotsji deelnam aan het Nederlandse bobseleeteam. Daarnaast doet ze ook aan kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen. Het was een zeer verrassende en interessante middag, waarbij de aanwezigen veel opstaken van Melissa’s ervaringen in de topsport. Aansluitend aan de College Tour volgde de Weerter sportverkiezing, georganiseerd door de Weerter Sportraad (WSR). Turnster Vera van Pol, triatlete Maaike Caelers en amazone Rosalie Bos mochten de prijzen in ontvangst nemen. Op de beelden de uitzending van Weert TV.

Lees verder

College in hockeyfinale

Sport

Op vrijdag 25 april a.s. zet een delegatie van Het College koers richting Amsterdam voor de finale van de Nationale Schoolhockeycompetitie van de KNHB. Deze finaleplek is er voor het eerste meisjes JONG team dat vrijdag 4 april jl. meedeed aan de voorronde van het veldhockey. Het is de tweede keer dat een team van Het College de finale van het veldhockey bereikt. In 2012 waren we er ook bij. Een sublieme prestatie! Het zou mooi zijn als de meiden dat in de finale ook weten neer te zetten.

Lees verder

JustYoung Magazine

Just Young

Het eerste nummer van het nieuwe JustYoung Magazine zal voor de meivakantie bij alle leerlingen van het middelbaar onderwijs in de Gemeente Leudal, Nederweert en Weert gratis uitgedeeld worden in de klas. In samenwerking met Centrum voor Jeugd en Gezin en met een heel eigen JustYoung redactieteam is dit hippe magazine samengesteld. Het blad wordt gemaakt voor jongeren, door jongeren! Vind jij het leuk om te schrijven en in een team te werken? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe redactieleden.

Lees verder

Opvoering Aischylos' Filoktetes

Aischylos

Dinsdag 1 april stonden de Gymnasiumleerlingen van het Aischylosproject op het podium in de grote centrale hal van Het College in Weert voor de uitvoering van de Griekse tragedie ‘Filoktetes’. Het beloofde een spectaculaire en verrassende voorstelling te worden. En dat werd het. Te meer omdat ‘Filoktetes’ in drie talen werd opgevoerd: Nederlands, Frans en Italiaans. Foto's van de voorstelling zijn te bewonderen in de fotogalerij.

Lees verder

Geslaagd Muziekgala

Kunst & Cultuur

Op 1, 2 en 3 april jl. organiseerden de Philips van Horne, Het College en Het Kwadrant de 30e editie van het Muziekgala. Drie avonden traden zo'n 150 leerlingen en personeelsleden op in het Munttheater. Ruim duizend bezoekers hebben hier van genoten. Het muziekgala is 30 jaar geleden begonnen in de aula van de Philips van Horne. Dit jaar was het de eerste keer dat Het College en Het Kwadrant deelnamen aan het muziekgala. Ook dit jaar is weer gebleken dat de Weerter jeugd barst van het talent. Foto's zijn te vinden in de fotogalerij. Op naar de 31e editie op 31 maart, 1 en 2 april 2015!

Lees verder

LOOT-leerlinge Serina Damen landskampioen

LOOT

LOOT-leerlinge Serina Damen van Het College Cranendonck wist op 29 maart jl. met PSV in Amsterdam, samen met haar zus, landskampioen zwemmen te worden. De vraag was of het nog spannend zou worden tijdens de finale om het landskampioenschap. PSV had in de vier competitieronden al laten zien op dit moment de club te zijn met de meeste en grootste talenten van Nederland. HAC weekblad publiceerde onlangs dit artikel.

Lees verder

Davey Driessen in Wie is de Mol? Junior

Davey Driessen (13), leerling van Het College, is sinds 9 maart elke zondag te zien in het AVRO-programma ’Wie is de Mol? Junior’. Hij wordt soms al herkend„als die ene van Wie is de Mol? Junior.” Davey Driessen vindt dat erg vet om mee te maken. „Ook op school krijg ik veel reacties van kinderen die me hebben gezien op tv. Of hij de finale op 27 april gaat halen mag-ie niet verraden. Dagblad de Limburger publiceerde onlangs dit artikel over Davey

Lees verder

Solliciteren als huiswerkbegeleider

Huiswerkklas

Zit je op VWO-5? Dan kun je solliciteren voor huiswerkbegeleider bij Zuid Studiebegeleiding! Zuid Studiebegeleiding zoekt V5-leerlingen die onderbouwleerlingen kunnen begeleiden bij het maken van hun huiswerk. Behalve dat je zorgt voor orde en een rustige werkomgeving, let je goed op of leerlingen hun huiswerk maken en kunnen ze bij jou terecht al ze vragen over de stof hebben. Bovendien maak je planningen met de leerlingen en let je actief op of ze de stof begrijpen of niet.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2014 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!