ma 30 oktober 2017
t/m ma 6 november 2017
ma 6 november 2017 08:45
t/m
ma 6 november 2017 20:00
t/m
di 7 november 2017
t/m

NieuwsPoll
Het belangrijkste van school vind ik:

Leerlingenconferentie HB 2017

(Hoog)begaafdheid

Op vrijdag 10 november 2017 organiseert de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen (BPS), in samenwerking met de Universiteit Utrecht en BrightLights, de vijfde conferentie voor hoogbegaafde leerlingen in het voortgezet onderwijs vanaf leerjaar 2. Er zijn 15 – 20 interactieve lezingen en workshops op allerlei (wetenschappelijke) terreinen. Hoogbegaafde leerlingen van Het College die interesse hebben of meer informatie over de onderwerpen willen, kunnen contact opnemen met een van de coördinatoren (dhr. Salemans of mw. van Hertum) of met je tutor mw. Raaijmakers (leerjaar 2), mw. Simonis (leerjaar 3) of mw. Leyba (bovenbouw). Leerlingen vinden het een inspirerende, leerrijke dag. Het is dus zeker een aanrader!

Lees verder

Hoofdluis

Zorg

Bij een of meerdere leerlingen uit het derde leerjaar is hoofdluis geconstateerd. Dat is natuurlijk voor deze leerlingen en hun ouders erg vervelend, maar het is beslist geen schande. Hoofdluizen zijn echte ‘overlopers’ en zijn geen teken van slechte verzorging; in principe kan elk kind en elke volwassene hoofdluis oplopen. De attente ouders hebben het meteen laten weten, zodat alle andere ouders hun kind kunnen controleren. Dit is belangrijk, omdat hoofdluis zich erg snel verspreidt.

Lees verder

Informatie-avond: roken, alcohol, drugs en gamen

CJG

Het Centrum voor Jeugd en Gezin nodigt u uit voor een informatieve avond met als thema: Roken, alcohol, drugs en gamen. Op donderdag 5 oktober 2017 van 19.30 - 21.30 uur op Het Kwadrant. In de puberteit komen onze kinderen in aanraking met roken, alcohol, drugs en met alles rondom internet. Hoe ze daar mee omgaan, hangt vaak samen met wat ‘de groep’ ervan vindt. Veel ouders en opvoeders vragen zich af welke grenzen ze moeten stellen en hoe andere ouders hiermee omgaan. U krijgt deze avond tips en handvatten. Er is voldoende ruimte voor vragen en interactie.

Lees verder

Unplugged 2017 komt er weer aan!

Kunst & Cultuur

Op vrijdag 1 december vindt in de vernieuwde aula van de Philips van Horne weer het “Unplugged” muziekfestival plaats. Hét schoolmuziekevenement voor akoestische muziek vóór en door leerlingen van LVO Weert. We hebben al een groot aantal inschrijvingen binnen maar er is nog steeds plaats voor meer acts. De beste act maakt bovendien kans op een plek bij het Muziekgala! Schrijf je daarom in op pvh.unplugged.org@gmail.com en doe mee. De audities zijn in de week na de herfstvakantie.

Lees verder

Excursie Gymnasium-1 Archeon

Gymnasium

In de activiteitenweek, op woensdag 20 september, zijn de leerlingen van de Gymnasiumbrugklas op excursie geweest naar het Archeon in Alphen aan den Rijn. 's Morgens hebben de Gymnasiasten zich ondergedompeld in de Romeinse wereld. Na de lunch hebben de leerlingen het terrein van de prehistorie en de Middeleeuwen verkend aan de hand van een vragenlijst. De dag is afgesloten met een bezoek aan de arena, waar op het scherpst van de snede een heus gladiatorengevecht plaatsvond.

Lees verder

Excursie Gaia Zoo Gymnasium-1

WON

Op vrijdag 22 september hebben de leerlingen van Gymnasium-1 een bezoek gebracht aan GaiaZoo in Kerkrade. Dit bezoek hoort bij het vak Wetenschapsoriëntatie. De dag werd besteed aan het observeren van het gedrag van apen in GaiaZoo. Sommige apen zorgden voor hilariteit en trokken zich blijkbaar helemaal niets aan van het jonge publiek. Als echte wetenschappers noteerden de leerlingen zonder blikken of blozen wat ze zagen. De opdrachten worden uitgewerkt in een verslag dat beoordeeld zal worden bij Wetenschapsoriëntatie (WON). Het was een leuke, leerzame dag! Foto’s van de excursie zijn te vinden in de fotogalerij.

 

Lees verder

CKV-dagen VWO-6

CKV

De activiteitenweek stond voor de leerlingen van VWO-6 voor een belangrijk deel in het teken van de CKV-dagen. Op donderdag 21 en vrijdag 22 september brachten de leerlingen binnen het thema ‘reclame’ onder andere een bezoek aan het RICK. De opening aldaar werd verzorgd door ‘De Cabarap Show’ met interactieve rap, improvisaties, actuele thema’s en battles. Daarna volgden de leerlingen diverse workshops zoals het maken van Stop-Motion filmpjes, TheaterSport, Logo’s ontwerpen en Light-painting. Op de film is het onderdeel TheaterSport te zien, het uitbeelden van emoties. Foto’s van de overige workshops zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verderCoach van de huiswerkmaker

Thema-avond, Voorlichting

Uw kind begeleiden bij het studeren is niet altijd even makkelijk. Het College biedt ouders en verzorgers daarom een cursus aan zodat ze hun kind kunnen coachen bij het maken van huiswerk en het leren voor proefwerken,. Deze cursus is bedoeld voor ouders van leerlingen van klas 1. De cursus ‘Coach van de huiswerkmaker’ bestaat uit drie avonden (2 oktober, 23 oktober en 13 november 2017). Elke avond wordt een ander onderdeel van het huiswerk maken of coachen behandeld. Aanmelden voor de cursus kan door een mail te sturen aan m.bertrand@lvo-weert.nl ook voor vragen kunt u dit mail adres gebruiken. Vermeld in de onderwerp regel ‘Coach van de huiswerkmaker’.

Lees verder

Van Abbe museum

Kunst & Cultuur

Zo’n 100 leerlingen van VWO-3 cluster Kunst en Cultuur en Gymnasium 3 met tekenen en muziek in het pakket brachten woensdag 20 september jl. een bezoek aan het Van Abbe museum in Eindhoven. De leerlingen kregen een rondleiding en gingen zelf actief aan de slag met diverse workshops. Bibi, Liezel, Lieke en Rosina maakten een verslag van deze dag. Benieuwd? Klik dan op ‘lees verder’. Foto's van de excursie zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verder

Informatieavond profielkeuze

Voorlichting

Alle leerlingen van VWO-3 maken dit schooljaar een profielkeuze. Om deze leerlingen te begeleiden in deze keuze hebben zowel de school als de ouder(s) een wezenlijke rol. Graag nodigen wij alle ouders/verzorgers van leerlingen uit leerjaar 3 uit voor een informatieavond over dit thema. Deze wordt gehouden op donderdag 28 september 2017. De bijeenkomst van het Atheneum begint 19.00 uur en vindt plaats op de trap in de aula. De bijeenkomst van het Gymnasium vindt plaats in de collegezaal. Deze start ook om 19.00 uur.

Lees verder

Verkort lesrooster

Roosters

Op maandag 25 september heeft het personeel van LVO Weert een studiedag. De leerlingen hebben die dag vrij in verband met de Weerter kermis. Op dinsdag 26 september volgen de leerlingen een verkort lesrooster van 60 minuten. Zij zijn die dag om 13:55 uur uit. Het volledige verkorte rooster is hier in te zien. Leerlingen die deze dag een vijfde blok hebben, overleggen met de betreffende docent of dit blok wel of niet doorgaat. We wensen iedereen een hele fijne kermis toe!

Lees verder

Update lesuitval

Roosters

Twee weken geleden hebben we u geïnformeerd over de lesuitval wegens de afwezigheid van een aantal collega’s. We werken hard aan de vervanging van deze lessen. De vacature economie is grotendeels ingevuld en het merendeel van de lessen zal komende week doorgang vinden. De vacature wiskunde is inmiddels voor de helft ingevuld. Voor het overige deel en voor de vacature scheikunde worden deze week sollicitatiegesprekken gevoerd. We zijn er ons van bewust dat kort na de herfstvakantie de toetsweek gepland is. Samen met de verschillende vakgroepen wordt bekeken hoe de invulling in de toetsweek voor deze vakken zal zijn, waarbij uitstel of aanpassing van de toets tot de mogelijkheden behoort.

Lees verder

Stage- en banenmarkt: Cranendonck Werkt!

Decanaat

Op 6 oktober wordt in de Zuiderpoort in Budel een grootse stage- en banenmarkt georganiseerd. Van 16:00 uur tot 18:00 uur is de stagemarkt; speciaal bedoeld voor leerlingen en studenten die stage gaan lopen, zich willen oriënteren of in de toekomst een baan zoeken. Tijdens de banenmarkt van 18:00 uur tot 20:00 uur ontmoeten werkzoekenden en bedrijven elkaar.

Lees verder

In memoriam

Afgelopen vrijdag, 15 september, is na een kort ziekbed dhr. Cohen overleden. Dhr. Cohen was de laatste jaren verbonden aan Het College als docent wiskunde. Een rustige, toegankelijke en zeer aardige docent en collega. Op maandagavond van 18:30 tot 19:30 uur kan er afscheid van hem genomen worden bij Uitvaartcentrum Pegasus te Meerssen. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Op school is er een stilteruimte ingericht in lokaal 2.09. Hier kunnen de condoleances worden achtergelaten. Sterkte voor iedereen.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: