vr 30 juni 2017
t/m
ma 3 juli 2017
t/m ma 10 juli 2017
di 4 juli 2017 19:00
t/m
wo 5 juli 2017 19:00
t/m
ma 10 juli 2017
t/m

NieuwsPoll
Projectopdrachten die je met een groep moet maken, nemen ....... tijd in beslag dan een gewone les met huiswerk:

Het College is TTO-Juniorschool

Tweetalig Onderwijs

Donderdag 8 juni heeft Het College de visitatie van de commissie voor Tweetalig Onderwijs met succes doorstaan. Dit betekent dat Het College vanaf nu officieel een TTO-Juniorschool is! We scoren voldoende tot goed op kenmerkende punten van de standaard Tweetalig Onderwijs van het netwerk. De commissie was zeer tevreden over de bezochte lessen en gaf complimenten over de open en constructieve gesprekken met de docenten, ouders en leerlingen.

Lees verder

Succesvolle sportdag LVO Weert

Sport, LVO-Weert

Op dinsdag 13 juni 2017 organiseerden de scholen van LVO Weert wederom een gezamenlijke sportdag op en rondom sportpark St. Theunis. Aan deze derde editie deden alle leerlingen van alle leerjaren mee. De leerlingen van leerjaar 1 namen deel aan basketbal, leerjaar 2 ging aan de slag met voetbal. Leerjaar 3, 4 en 5 kregen rondom sportpark St.Theunis sportworkshops aangeboden door verschillende sportinstanties en -verenigingen in de regio Weert, uiteenlopend van bootcamp, schermen, beachvolleybal, waterskiën en waterpolo. Foto’s van de sportdag zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verder

Shrek: de musical

Kunst & Cultuur

Na maanden oefenen, liedjes repeteren, decor bouwen en teksten leren, hebben de klassen 2B, 2C en 2F vorige week de musical Shrek op de planken gebracht. Altijd spannend omdat pas bij de generale repetitie alle voorbereidingen en de techniek bij elkaar komen. Het was mooi om te zien hoe iedere leerling invulling gaf aan zijn eigen rol. Samen hebben ze er een paar prachtige voorstellingen van gemaakt! Goed gedaan! Foto's van klas 2F, gemaakt door Nicole Bisschops, en van klas 2B zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verder

Finale Olympic Moves

Olympic Moves

Het Amsterdamse bos was vrijdag 9 juni het strijdtoneel voor het schoolhockey heren team van Het College. Het team nam deel aan de finale van de landelijke schoolsportcompetitie ‘Olympic Moves’, voorheen Mission Olympic. De finales van deze grootste schoolsportcompetitie van Nederland werden gespeeld in en rondom het Olympisch Stadion van Amsterdam. De inzet voor ons team: Nederlands kampioen schoolhockey worden! Dat resultaat werd helaas niet behaald. De heren moesten genoegen nemen met een vierde plek. We kijken echter terug op een toernooi met een mooie samenwerking tussen onze leerlingen!

Lees verder

Aanmelden klankbordgroep

Klankbordavond

Maandag 19 juni 2017 zijn er weer ouderklankbordavonden voor de teams Gymnasium 1-2-3, Atheneum 1-2, atheneum 3-4 en atheneum 5-6 en voor TTO. De leden van de klankbordgroepen hebben hiervoor al een uitnodiging ontvangen. Mocht u belangstelling hebben om aan één van de klankbordbijeenkomsten deel te nemen, dan bent u van harte welkom. De bijeenkomsten beginnen om 19.00 uur. U kunt zich aanmelden via info@college.nl. U krijgt dan de desbetreffende agenda toegestuurd.

Lees verder

Aanschaf grafische rekenmachine

Wiskunde

Graag willen wij alle ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar informeren over de aanschaf van een grafische rekenmachine (GR) voor het vak wiskunde. Bij alle wiskundevakken op het vwo wordt vanaf het vierde leerjaar gebruik gemaakt van een grafische rekenmachine. De grafische rekenmachine die op onze school gebruikt wordt is TI-84 Plus CE-T van het merk Texas Instruments met OS versie 5.1.5. De oudere versie, TI-84 Plus T met OS 5.1, kan ook nog gebruikt worden. Deze modellen zijn toegestaan voor de eindexamens in 2018, 2019 en 2020.

Lees verder

Filmgala ‘Video Clip’

Kunst & Cultuur

Om de Kunst- en Cultuurstroom goed af te sluiten, zijn de derdejaars Kunst & Cultuur met hun docenten de afgelopen periode druk bezig geweest met de voorbereidingen van een fantastische filmpremière. De derdejaars leerlingen met de vakken tekenen en muziek hebben samengewerkt aan het thema 'muziek clip”. De presentatie van de clip vond plaats tijden het filmgala op dinsdag 6 juni jl. Ook de affiches voor de film en het storyboard werden tentoongesteld. Benieuwd naar de winnaars?

Lees verderHerkansingen VWO-4

Centraal Examen

Op woensdag 7 en donderdag 8 juni vinden de herkansingen plaats voor de leerlingen van VWO-4. Woensdag 7 juni om 9.00u staan de herkansingen van de schoolexamenvakken gepland in lokaal 1.22. Op donderdag 8 juni om 9.00u de herkansingen van de eindexamenvakken in lokaal 2.23 en 2.24. Wij wensen alle herkansers heel veel succes!

Lees verder

Sportdag LVO Weert: workshops

Op dinsdag 13 juni 2017 organiseren de scholen van LVO Weert wederom een gezamenlijke sportdag op en rondom sportpark St. Theunis. Aan deze derde editie doen alle leerlingen van alle leerjaren mee. Leerjaar 3, 4 en 5 krijgen rondom sportpark St.Theunis sportworkshops aangeboden door verschillende sportinstanties en -verenigingen in de regio Weert. De leerlingen van leerjaar 1 nemen deel aan basketbal. Leerjaar 2 gaat aan de slag met voetbal. Voor de leerlingen van leerjaar 3, 4 en 5 volgt hierbij enige informatie over de dagindeling en de workshopsindeling.

Lees verder

Stadstriathlon Weert

Sportklas, Sport

Ook dit jaar nemen leerlingen van de scholen van LVO Weert deel aan de stadstriathlon van Weert op vrijdag 9 juni a.s. Enkele enthousiaste sportklassen zijn voor deze uitdaging opgegeven. Zij worden begeleid door hun docenten lichamelijke opvoeding. Overige leerlingen die graag mee willen doen, kunnen zich via school individueel of per drietal aanmelden. Naast de deelname aan de triathlon reizen enkele leerlingen op vrijdag 9 juni af naar Amsterdam voor de finale van Olympic Moves. Onder andere het jongens hockeyteam van Het College Weert zal daar strijden voor de eerste plek.

Lees verder

Uitwisseling VWO-3

ELOS

In de week van 29 mei t/m 2 juni heeft Het College in het kader van de ELOS-uitwisseling van VWO-3 enkele leerlingen en docenten te gast van scholen uit het Duitse Edenkoben en Herxheim en het Spaanse Alhaurin de la Torre. De hele week staan er uiteenlopende activiteiten gepland. Zo stond dinsdag 30 mei in het teken van politiek. De dag is gestart met een inleiding door Tessa Geelen (oud-leerling van Het College). Woensdag 31 mei is het gezelschap naar de Zaanse Schans en Amsterdam geweest. Donderdag 1 juni, de laatste dag van de uitwisseling was het 'Game day'. Foto's van de uitwisseling zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verder

Filmgala 'Video clip'

Kunst & Cultuur

Om de Kunst- en Cultuurstroom goed af te sluiten, zijn derdejaars Kunst & Cultuur met hun docenten druk bezig met de voorbereidingen van een fantastische filmpremière. De derdejaars leerlingen met de vakken tekenen en muziek hebben samengewerkt aan het thema 'muziek clip”. Benieuwd naar het eindresultaat? De presentatie vindt plaats op dinsdag 6 juni, van 13:30 tot 15:00 uur. Ook de affiches voor de film en het storyboard worden tentoongesteld. Iedereen is van harte welkom!

Lees verder

Uitnodiging Voion dialoog 'Wie zijn de docenten van de toekomst'

LVO-Weert

Leerlingen, bedrijfsleven en de samenleving vragen om onderwijs dat past bij de huidige én toekomstige tijd. Scholen zoeken naar eigentijdse manieren waarop kwalitatief goed onderwijs aangeboden kan worden, ook als er niet voldoende docenten voor alle vakken te vinden zijn. Voion nodigt je uit om met elkaar hierover een professionele dialoog (volgens de methodiek van Appreciative Inquiry) te voeren. Je krijgt inspiratie en scherpt gezamenlijk de gedachten rond dit thema. Nieuwsgierig? Klik op 'lees verder' voor meer informatie.

Lees verder

UWC Summer Xperience 2017

LVO-Weert

Het UWC organiseert in juli en augustus 2017 een Summer Xperience voor jongeren tussen 14 en 18 jaar die maatschappelijk betrokken zijn, zichzelf beter willen leren kennen en andere jongeren willen ontmoeten. De UWC Summer Xperience zit vol met uitdagende workshops en dynamische groepsactiviteiten waarin jongeren niet alleen aan de slag gaan met persoonlijke ontwikkeling, maar bovenal uitgedaagd worden om te onderzoeken en te bedenken hoe ze een bijdrage aan een duurzamere en vreedzamere wereld kunnen leveren. Benieuwd? Klik op 'lees verder' voor meer informatie.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: