vr 30 juni 2017
t/m
ma 3 juli 2017
t/m ma 10 juli 2017
di 4 juli 2017 19:00
t/m
wo 5 juli 2017 19:00
t/m
ma 10 juli 2017
t/m

NieuwsPoll
Projectopdrachten die je met een groep moet maken, nemen ....... tijd in beslag dan een gewone les met huiswerk:

Informaticalessen

Roosters

Wegens medische omstandigheden zijn de informaticalessen van Dhr. Goes de afgelopen week uitgevallen. De leerlingen zijn bezig met het uitwerken van hun project. Hier kunnen ze aan verder werken. Als het herstel van dhr. Goes volgens planning verloopt zal hij volgende week weer aanwezig zijn.

Lees verder

Sportdag LVO Weert

Sport

Op dinsdag 13 juni 2017 organiseren de scholen van LVO Weert wederom een gezamenlijke sportdag op en rondom sportpark St. Theunis. Aan deze derde editie doen alle leerlingen van alle leerjaren mee. Leerjaar 3, 4 en 5 krijgen rondom sportpark St.Theunis sportworkshops aangeboden door verschillende sportinstanties en -verenigingen in de regio Weert. De leerlingen van leerjaar 1 nemen deel aan basketbal. Leerjaar 2 gaat aan de slag met voetbal. Voor de basketballers en voetballers volgt hierbij enige informatie over de dagindeling en vastgestelde regels.

Lees verder

Kunst & Cultuurspektakel

Kunst & Cultuur

De leerlingen van A1B, A1D, A1E en G1B zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor een fantastisch Kunst & Cultuurspektakel. De vakken tekenen, muziek en theater hebben samen met de leerlingen dit spektakel met als thema ‘Feeks’ vormgegeven. Op donderdag 8 juni 2017, van 15:30 tot 17:00 uur vindt de presentatie plaats in de aula van Het College. Alle ouders/verzorgers en leerlingen zijn van harte welkom om dit spektakel te beleven.

Lees verder

Benoeming John Hausmans tot voorzitter Centrale Directie LVO Weert

LVO-Weert

John Hausmans, waarnemend voorzitter Centrale Directie van cluster LVO Weert, wordt per 1 juni 2017 benoemd tot voorzitter. LVO Weert verbindt de scholen Het College, Het Kwadrant, Philips van Horne SG en het BRAVO! College Cranendonck. Op twee locaties biedt LVO Weert tevens onderwijs aan anderstaligen (Eerste Opvang Anderstaligen). Met deze benoeming gaat LVO Weert over tot een eenhoofdige Centrale Directie. Naast onderwijsontwikkeling behoren de thema’s personeel, financiën, huisvesting, zorg en communicatie tot de portefeuille van John Hausmans.

Lees verder

Guy van Thuijl: ‘Toon lef en durf anders te zijn’

In Weert Magazine van de maand mei stond een mooi artikel over één van onze leerlingen: Guy van Thuijl. Als je Guy (18) uit Weert vijf jaar geleden vroeg of hij model wilde worden, was zijn antwoord ‘nee’. Inmiddels is hij erachter dat je als model ook bescheiden en jezelf kunt zijn. Eind juni staat hij in de finale van de Mister Netherlands Verkiezingen. Benieuwd naar het artikel. Dat is hier na te lezen.

Lees verder

Uitnodiging: schoolplan - toekomst LVO Weert

LVO-Weert

LVO Weert organiseert een aantal bijeenkomsten als voorbereiding op het nieuwe schoolplan. Tijdens de bijeenkomsten gaan we ons buigen over een aantal belangrijke strategische issues. Graag nodigen wij ouders, leerlingen en medewerkers van harte uit voor één van deze bijeenkomsten. Via deze link kunt u zich aanmelden en leest u meer over het doel, de opzet en de onderwerpen die aan de orde komen.

Lees verder

Excursie VoCo Soldaat van Oranje

VoCo

Woensdag 17 mei zijn de leerlingen van de muziekclusters HAVO-4 en VWO-4 van Het College en de Philips van Horne 4 naar de speciaal voor scholieren ingeplande voorstelling van “Soldaat van Oranje” geweest in de Theater Hangaar in Katwijk. Na een voorstelling van drie uur kwamen de leerlingen en docenten zeer onder de indruk uit de theaterzaal. Naast dat het verhaal natuurlijk zeer veel indruk maakte, is het zitten op een draaiende theaterzaal ook wel een aparte beleving!

Lees verder

Night of the Nerds

Technasium

Op dinsdag 16 mei hebben de O&O- leerlingen bovenbouw "Night of the Nerds" in Eindhoven bezocht.  Een beurs waar scholieren kennis kunnen maken met de nieuwste technische ontwikkelingen. Er waren 67 bedrijven, Universiteiten en Hogescholen die je kennis lieten maken met tech en creativiteit. De leerlingen leverden creatieve ideeën voor de Indoor-Positioning-App van Philips Lighting, doken onder in de wereld van de nano microscopie, bewonderden de allereerste indoor drone en nog zoveel meer.

Lees verder

Ready 2 Go

Global Exploration

Op vrijdag 16 juni vindt op Het College het jaarlijkse, landelijke ‘Ready 2 Go’ evenement plaats van Global Exploration. Dit is hét evenement waar de nieuwe groepen van Global (en geïnteresseerde ouders) hun laatste trainingen ontvangen van Global Exploration, landenspecialisten en ervaringsdeskundigen. Tijdens de Ready 2 Go willen de trainers van Global Exploration deze leerlingen het laatste zetje in de goede richting geven om straks hun tijd in het buitenland zo fantastisch mogelijk te maken.

Lees verder

Het College winnaar WON-Regiomanifestatie

WON

Tijdens de regiomanifestatie WON Regio Zuid op woensdag 17 mei jl. hebben Sophie Arts, Jessy Gijzen en Carlijn Kanters van Het College Weert de eerste prijs weten te behalen met hun onderzoek naar de verhoudingen van de mens van Vitruvius. Tijdens deze dag, georganiseerd door de stichting Wetenschapsoriëntatie, presenteerden leerlingen uit Zuid Nederland op de Universiteit van Tilburg hun onderzoek aan elkaar en een vakjury bestaande uit medewerkers van de universiteit Tilburg en docenten wetenschapsoriëntatie uit Zuid Nederland. Zo ook Sophie, Jessy en Carlijn uit klas G2A. Zij deden tijdens de bèta module ‘meten aan de mens’ een eigen onderzoek naar de verhoudingen van de mens van Vitruvius.

Lees verder

Klankbordavond Technasium

Technasium

Het Technasium vindt betrokkenheid van ouders en bedrijven heel belangrijk. Het team is daarnaast zelf kritisch, het vraagt van leerlingen om kritisch te zijn en datzelfde vraagt het ook van ouders. Van kritiek kunnen we leren! Dinsdagavond 16 mei heeft daarom de eerste klankbordavond Technasium plaats gevonden. In een kleine bezetting is een zeer prettig gesprek gevoerd over het Technasium waarbij onderwerpen als "voorbereiding van leerling op opdrachten", "keuzevrijheid binnen het curriculum" en "koppeling tussen bedrijven en Technasium" de revue zijn gepasseerd. Interesse? Meld u dan nu aan voor de klankbordgroep.

Lees verder

Tweedejaars in actie voor Global Exploration

Goede doelen

In het kader van ons thema ‘Goede doelen’ hebben onze tweedejaars leerlingen burgerschap zich de afgelopen maanden volop ingezet om geld in te zamelen voor zowel het project van Global Exploration 2017 als voor de leerlingen die vanuit onze school dit jaar meegaan. Hierbij hebben zij niet alleen veel inzet getoond, maar ook veel creativiteit. Hun acties hebben in totaal een prachtig bedrag van 1.687,30 euro opgeleverd! De helft van dit bedrag wordt besteed aan het project en de andere helft wordt verdeeld onder de College-leerlingen die meegaan. Een een enorm dankjewel aan onze tweedejaars leerlingen burgerschap voor hun inzet en creativiteit!

Lees verder

Jong Ondernemen: knuffels voor SJG Weert

Management & Organisatie

De VWO 4-leerlingen met het vak Management & Organisatie hebben onlangs hun ondernemersproject afgerond. Hierin hebben zij gedurende zes weken een eigen handelsonderneming opgezet waarbij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een belangrijk onderdeel was. Femke Wulms, Lieke Fonteijn, Mariline Vanderfeesten en Noa Fijen wilden er iets speciaals van maken. De koeienknuffels die zij verkochten konden ook gedoneerd worden voor de zieke kinderen in SJG Weert. Deze zijn ze dinsdag 16 mei samen komen overhandigen. Helemaal blij heeft Dokter-Joe de knuffels in ontvangst genomen en natuurlijk kregen ze allemaal de enige echte Dokter Joe-Hoe pluim. Dik verdiend. Super bedankt voor deze leuke verrassing!

Lees verder

Engelse zomerschool op Het College

Tweetalig Onderwijs

Deze zomer heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de Engelse Zomerschool, dicht bij jou in de buurt! Het College Weert herbergt van 21 t/m 25 augustus de Anglia English Summer School. Heb je nog geen Engels geleerd? Vind je Engels moeilijk? Houd je van de Engelse taal? Of misschien ben je juist heel goed in het Engels? Geen zorgen, de Engelse Zomerschool herbergt elke leerling. Van beginner tot gevorderde student; leer op je eigen niveau! Ben je tussen de 7 en 18 jaar? Dan hebben we een speciaal programma per leeftijdsgroep. Engels leren en plezier hebben in de zomer. Dat is waar het bij de Engelse zomerschool om gaat!

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: