do 14 december 2017
t/m
ma 18 december 2017
t/m vr 22 december 2017
ma 18 december 2017
t/m
ma 18 december 2017
t/m
ma 18 december 2017
t/m

NieuwsPoll
Het belangrijkste van school vind ik:

Klankbordgroep hoogbegaafdheid

(Hoog)begaafdheid

Het College maakt sinds 2008 deel uit van het landelijk netwerk Begaafdheidsprofielscholen VO. Er is een Klankbordgroep HB (hoogbegaafdheid) actief. Deze groep komt twee keer per jaar samen. Graag willen we de Klankbordgroep HB uitbreiden met maximaal 1 ouder van een hoogbegaafde brugklasleerling. U krijgt de mogelijkheid om in gesprek te gaan met het Begaafdheidsteam. Doel van de bijeenkomsten is om de actuele zaken met betrekking tot HB-beleid en HB-begeleiding met ouders te bespreken en nieuwe plannen te presenteren.

Lees verder

Wifi netwerk

ICT

Sinds juli 2016 kunnen jullie gebruik maken van eduroam Wi-Fi! Op 1 januari 2018 zal het Wi-Fi netwerk 'stichting lvo byod' uitgeschakeld worden, schakel tijdig over op het gratis en beveiligde 'Eduroam' Wi-Fi netwerk. Je kunt op alle Stichting LVO scholen en 12000 andere onderwijsinstellingen wereldwijd gebruik maken van gratis Wi-Fi. Maak op je smartphone, tablet of privé laptop verbinding met het “eduroam” Wi-Fi netwerk met je gebruikersnaam (het Stichting LVO e-mail adres (b(bijv.: HC(leerlingnummer)@leerling.college.nl). Vervolgens gebruik je het wachtwoord dat je ook gebruikt voor je LVO e-mail/computer. Bekijk hier voor alle Eduroamlocaties wereldwijd.

Lees verder

Gebruik printpasjes

ICT

De uitgedeelde printpasjes zijn nodig als je op een printer op de school iets wilt afdrukken of kopiëren. Aan het begin van iedere schooljaar krijgt de leerling standaard een printtegoed van € 5,-. De pas wordt aan het begin van het schooljaar gereset en het bedrag wordt weer ingesteld op € 5,-. Eventuele nog aanwezige tegoeden op de pas zijn dan weg! De pas dient tevens als legitimatie binnen de school. Het is dus de bedoeling dat de leerling, op school, altijd de pas bij zich heeft. De pas dient eenmalig gekoppeld te worden. klik op 'lees verder' om te zien hoe dat in z'n werk gaat.

Lees verder

Fietscontrole leerjaar 2

Verkeer

Op maandag 20 november zijn de fietsen gekeurd van de tweedejaars leerlingen van Het College door vrijwilligers van Veilig Verkeer afdeling Weert. De kwaliteit en toestand van de fietsen was in het algemeen heel goed te noemen. Leerlingen waarvan de fiets in orde was kregen een OK-sticker op hun fiets. Bij enkele fietsen was de verlichting niet in orde. De batterijen waren op of men had een heel klein lichtje aan het stuur vastgemaakt wat bij slecht of donker weer onvoldoende is. Over een week of twee zal de politie een controle houden en direct verbaliseren als de fiets niet in orde is.

Lees verder

Herinnering: Uitnodiging bijeenkomsten schoolplan

LVO-Weert

Graag wil de directie alle ouders, personeelsleden en leerlingenraden van LVO Weert uitnodigen voor één van de bijeenkomsten die we houden rondom het nieuwe (concept) schoolplan voor de periode 2018-2022. We houden een drietal bijeenkomsten en wel op 27 november, 11 december en 13 december. Tijdens de bijeenkomsten kijken we naar onderdelen in het concept schoolplan die naar jullie smaak aangevuld en verbeterd zouden moeten worden. We zullen de opbrengsten verwerken in een definitief plan dat we rond de jaarwisseling aan de medezeggenschapsraden aanbieden. Interesse? Bekijk via deze link de site van LVO Weert voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Lees verder

Van Horne Unplugged komt er weer aan!

Kunst & Cultuur

Op vrijdag 1 december aanstaande vindt de 11e editie van Unplugged plaats op de Philips van Horne. Unplugged is de jaarlijkse muziekavond met akoestische optredens van leerlingen van de Weerter LVO-scholen. Dit jaar wordt het een speciale uitgave. Naast de vele verschillende optredens is Unplugged ook in een nieuw jasje gestoken. De avond begint om 19:30 uur. Kaarten kosten € 2,50 (inclusief 1 consumptie) en zijn te reserveren via pvh.unplugged.org@gmail.com of te koop op de avond zelf aan de avondkassa bij de ingang.

Lees verder

Conferentie hoogbegaafdheid

(Hoog)begaafdheid

Dit jaar vond de vijfde editie plaats van de conferentie voor hoogbegaafde leerlingen in het voortgezet onderwijs. De dag werd georganiseerd door de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen, in samenwerking met de Universiteit Utrecht en Brightlights (online magazine voor & door hoogbegaafde jongeren). Leerlingen konden kiezen uit 17 lezingen en workshops, gaande van 'Leren Filosoferen' of een workshop vertalen tot de ontwikkeling van metacognitieve vaardigheden. Over het algemeen werden de workshops heel interessant gevonden en keerden we met veel kennis en nieuwe inzichten huiswaarts.

Lees verder

Olympic Moves

Olympic Moves

Het College gaat dit schooljaar deelnemen aan de landelijke schoolsportcompetitie 'Olympic Moves'. Olympic Moves, voorheen Mission Olympic, is in ruim 15 jaar uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland! De uiteindelijke finalerondes vinden plaats in en rondom het Olympisch Stadion van Amsterdam. Het College heeft ervoor gekozen om deel te nemen met de sporten en hockey (categorie meisjes onderbouw klas 1 en 2 en categorie bovenbouw jongens en meisjes) en voetbal (categorie klas 1 onderbouw jongens en categorie bovenbouw jongens). Zin om mee te doen? Kom dan op donderdag 23 november om 15:00 uur naar de sporthal voor een kort infomoment.

Lees verder

Oud-Leerlingenavond (OLA)

Decanaat

Op vrijdag 8 december 2017 vindt er voor de leerlingen van de bovenbouw een studievoorlichting door Oud-Leerlingen (OLA) plaats in de aula van Het College. De avond is speciaal bedoeld om ervaringen uit te wisselen tussen oud-leerlingen en leerlingen die in de toekomst mogelijk dezelfde studie willen gaan volgen. Wil je horen hoe oud-leerlingen over hun studie denken? Schrijf je in voor de OLA via: http://ola.college.nl. Inschrijven kan van donderdag 16 t/m woensdag 29 november. Er zijn dit jaar maar liefst 56 opleidingen. Mis dit dus niet! Let wel, de avond is alleen toegankelijk voor leerlingen.

Lees verder

Leontien van Moorsel op Het College

Topsport, LOOT

Dinsdagavond 14 november was voormalig Nederlands wielrenster en viervoudig olympisch kampioene Leontien van Moorsel te gast op Het College in Weert. Het College is een Topsport Talentschool waar het door middel van een aangepast lesprogramma voor jonge sporttalenten gemakkelijker wordt gemaakt om het volgen van onderwijs met sport te combineren. Leontien vertelde over haar ‘ups en downs’ in haar leven, waaronder een eetstoornis. Leontien gaf zowel leerlingen als de aanwezige ouders een aantal wijze lessen mee voor de toekomst. Foto's van onder andere Weert de Gekste zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verderRekenonderwijs op Het College

Rekenen

Op 10 oktober 2017 is het nieuwe regeerakkoord gepresenteerd. Hierin wordt gesproken over een mogelijke wijziging over de rekentoets als eindexamenonderdeel. Rekenen blijft een belangrijk onderdeel van ons onderwijs, maar de vorm van toetsing verandert mogelijk. Op dit moment blijft de situatie echter onveranderd tot minister Slob een besluit heeft genomen over de verdere inkleuring van dit beleid. Zodra er aanpassingen in ons rekenonderwijs plaats gaan vinden, zullen we u hier uiteraard zo snel mogelijk van op de hoogte brengen.

Lees verder

Uitnodiging Kenniskring: Gepersonaliseerd leren

LVO-Weert

Graag nodigen wij alle ouders, leerlingen en personeelsleden van LVO Weert uit voor kenniskring: gepersonaliseerd leren op donderdag 7 december. Gepersonaliseerd onderwijs/leren staat bij veel scholen hoog op de agenda en heeft de afgelopen jaren veel gedaantes aangenomen. Koers, Big Picture Learning, etc. Leren gaat echter verder dan alleen een concept en of visie. Het leren is complex en hangt af van veel factoren: onze motivatie om te leren, veiligheid, interesse, rijpheid, voorkeur, beperkingen en vast nog meer. Hoe kunnen we nu, rekening houdend met al deze complexe factoren, het leren echt persoonlijker maken en wat betekent dat voor jou? De bijeenkomst is toegankelijk voor ouders, leerlingen en personeel.

Lees verder

Ouderklankbordavonden

Klankbordavond

Maandag 20 november zijn er weer ouderklankbordavonden voor de afdelingen en TTO. De leden van de klankbordgroepen hebben hiervoor al een uitnodiging ontvangen. Mocht u belangstelling hebben om aan één van de klankbordavonden deel te nemen, dan bent u van harte welkom. De bijeenkomsten beginnen om 19.00 uur. U kunt zich aanmelden via info@college.nl. Geef daarbij aan welke klankbord van welk leerjaar u wilt deelnemen. U krijgt dan de desbetreffende agenda toegestuurd.

Lees verder

Oud-leerling Het Kwadrant genomineerd voor Joke Smit-Publieksprijs

LVO-Weert

Juf Khadija Sidi Hbibi, oud-leerling en tevens vrijwilliger op het Praktijkonderwijs van Het Kwadrant, is genomineerd voor de landelijke Joke Smit-Publieksprijs. Deze prijs is voor de meest veelbelovende bijdrage aan de emancipatie van vrouwen in Nederland. Iedere dag laat deze oud-leerling zien hoe je met doorzettingsvermogen, enthousiasme en grote betrokkenheid iets kunt betekenen voor het welzijn van leerlingen en voor de maatschappij. Khadjia verdient deze prijs en heeft onze (online) stem hard nodig! Help jij mee? Breng dan hier je stem uit.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: