ma 16 oktober 2017
t/m vr 20 oktober 2017
ma 30 oktober 2017
t/m ma 6 november 2017
ma 6 november 2017 08:45
t/m
ma 6 november 2017 20:00
t/m
di 7 november 2017
t/m

NieuwsPoll
Het belangrijkste van school vind ik:

Webinar studiefinanciering VWO-6

Decanaat

Uw kind doet dit jaar eindexamen. Een spannend jaar, waarin ook vooruit gekeken wordt naar het jaar erna. Het jaar waarin uw kind waarschijnlijk gaat studeren aan een hogeschool of universiteit. Het is verstandig op tijd te kijken naar de financiële gevolgen van studeren. Om u van alle informatie te voorzien, organiseert de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een webinar op donderdag 5 oktober om 19.30 uur. Een webinar is een voorlichting die u thuis achter de computer kunt bekijken. Tijdens de uitzending heeft u gelegenheid vragen te stellen aan medewerkers van DUO. Lees hier hoe u zich aan kunt melden.

Lees verder

Werkwijze vak Nederlands

Nederlands

Graag willen wij alle ouders/verzorgers van leerlingen uit leerjaar 1 informeren over de werkwijze binnen het vak Nederlands. Deze werkwijze wijkt op een aantal punten af van de andere vakken. Het doel van de aanpassingen is het aanbieden van maatwerk, waarbij de leerling zijn eigen tempo bepaalt en voor een groot deel verantwoordelijk wordt voor zijn leerproces. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat de leerling voor bepaalde vaardigheden zelf kan beslissen wanneer hij klaar is voor een toetsmoment.

Lees verder

Literatuurdag Nederlands in activiteitenweek

Activiteitenweek

Tijdens de activiteitenweek, die plaatsvindt van 18 tot en met 22 september, organiseert de vakgroep Nederlands een literatuurdag voor de klassen A1A t/m A1F. Deze dag zijn er geen andere lessen. Aan het einde van de dag hebben deze leerlingen de eerste opdracht fictie voor het taalportfolio af. Een onderdeel van deze dag is een bezoek brengen aan de bibliotheek in Weert. Tijdens de les Nederlands vertelt de vakdocent wat voor benodigdheden de leerlingen die dag bij zich moeten hebben.

Lees verder

Voorstel omtrent bezetting clusterraad

Medezeggenschapsraad

De afgelopen jaren is de samenwerking tussen de scholen in Weert verder gegroeid. Dat is ook zichtbaar geworden in de groeiende samenwerking tussen de verschillende medezeggenschapsraden. Het platform waarin de verschillende MR-en vertegenwoordigd waren heeft daarin een cruciale rol gespeeld. Inmiddels is door de GMR van LVO besloten om dit platform een formele status te geven. Graag wil de clusterraad dit schooljaar samenstellen uit de huidige leden van de MR. De reden hiervoor is dat de huidige leden van de MR op de hoogte zijn van actuele zaken die spelen in de clusterraad, voorheen het platform.

Lees verder

Debatclub van start

Debat

Aanstaande woensdag 13 september begint de Debatclub weer! Onder begeleiding van dhr. Maas en mw. Kouwenberg gaat de club ook dit schooljaar weer aan de slag met het oefenen van debateervormen en allerlei stellingen. Heb je interesse? Kom dan zeker om 15.00 uur een kijkje nemen in lokaal 0.22.

Lees verder

Aanmelden nieuwsbrief

Voorlichting

Wilt u op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes en evenementen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief. Uw e-mailadres wordt enkel gebruikt voor verzending van de nieuwsbrief en is alleen zichtbaar voor de lijstbeheerder. De nieuwsbrief verschijnt wekelijks op donderdag in uw mailbox. Aanmelden kan hier.

Lees verder

Reclameren boekenfonds

Boekenfonds

Op donderdag 14 en vrijdag 15 september 2017 zijn er voor de leerlingen 'reclamatiedagen' waarop er gelegenheid is om te reclameren over de kwaliteit van de boeken die de leerling voor het schooljaar 2017-2018 heeft ontvangen. De beheerder van het boekenfonds noteert alle op- en aanmerkingen in de kaft van het boek. Hij zet vervolgens een paraaf met een dagstempel zodat u voor de genoteerde schade gevrijwaard bent wanneer u de boeken weer inlevert. Reclameren kan tijdens alle pauzes, in de aula bij 0.06.

Lees verder

Van Horne Unplugged komt er weer aan!

Kunst & Cultuur

Op vrijdag 1 december 2017 wordt er in de nieuwe aula van de Philips van Horne voor de 11e keer 'Unplugged' gehouden. Naast het Muziekgala en Van Horne Pop is dit hét festival voor akoestische muziek. We zijn op zoek naar muzikale leerlingen die hieraan mee willen doen. Dus, speel je een instrument of zing je graag? Zit je in een bandje of maak je alleen of met iemand samen muziek? Dan kun je je opgeven via het volgende email adres: pvh.unplugged.org@gmail.com onder vermelding van je naam en klas.

Lees verder

Afwezigheid

Personalia

Via deze weg willen wij u informeren over de afwezigheid van mevrouw Sevens (wiskunde), meneer Brock (economie) en mevrouw van Peufflik (scheikunde). Wij zijn op zoek naar een passende oplossing. Lessen worden op de korte termijn zo veel mogelijk intern opgevangen. Dit lukt helaas niet altijd. Wij vertrouwen op uw begrip.

Lees verder

Activiteitenweek

Activiteitenweek

Van 18 t/m 22 september vindt de eerste activiteitenweek van dit schooljaar plaats. Voor alle leerlingen staan er diverse reizen, excursies, schooluitjes en K&C-dagen op het programma. Zo reizen de leerlingen van VWO-5 af naar Toscane en brengen de VWO-6 leerlingen van de cluster Spaans een bezoek aan Madrid. De tweedejaars TTO reizen af naar Suffolk en voor de leerlingen van het eerste leerjaar van het Gymnasium staat een bezoek aan de Gaia Zoo gepland. Benieuwd wat alle leerlingen gaan doen? Bekijk dan de agenda op onze site. Op de dagen dat de leerlingen geen activiteit hebben, volgen zij lessen via een aangepast rooster dat volgende week beschikbaar komt via de website.

Lees verder

Emma Bocken Nederlands Kampioen

Topsport, LOOT

Het is feest bij familie Bocken. Nadat Alicia eerder al uitgeroepen werd tot kampioene in de klasse M springen categorie C, pakte haar zus Emma Bocken (LOOT-leerlinge klas A1F) afgelopen week met de bonte Arkan na een bloedstollende barrage de titel in de Pikeur prijs klasse M springen categorie D/E. De goedgevulde rubriek kende een sterk deelnemersveld waarbij diverse barragekandidaten elkaars tijd verbeterden. Uiteindelijk kwam Emma foutloos en als snelste over de finish.

Lees verder

Vier keer goud voor Giocoso-koor met Fien van der Kaaij

Kunst & Cultuur

Het koor Giocoso uit Weert is flink in de prijzen gevallen tijdens de European Choir Games die plaatsvonden in Riga in juli 2017. Het koor, met daarin Fien van de Kaaij (V6H) én ook Laura Peeters (oud-leerling/gymnasiast), nam vier gouden medailles mee terug naar Nederland. Giocoso, onder leiding van dirigente Rita Scheffers, deed mee in twee categorieën: Musica Sacra a capella en Chamber Choir. Voor de deelname moest Fien in zeer korte tijd een heel pittig repertoire uit haar hoofd leren in het Hebreeuws, Frans, Spaans, Russisch en Latijn. Dit is topsport, maar dan op muzikaal niveau. Wij feliciteren Fien en het Giocoso-koor met deze geweldige prestatie!

Lees verder

Aanmelden Muziekgala 2018

Kunst & Cultuur, Muziekgala

Wil jij drie avonden lang schitteren en je muzikale talenten laten horen op het Muziekgala 2018 op 20, 21 en 22 maart? Stuur dan vóór vrijdag 17 november 2017 je auditiefilmpje in met jouw/jullie act. Zet jouw filmpje op YouTube en stuur de link naar muziekgala2018@gmail.com. Voeg de namen, klas en school van de leden van je groep toe en geef aan wie wat doet. Succes!

Lees verder

Jens, Jip en Vera beklimmen de Mont Ventoux

Goede doelen

Op vrijdag 1 september jl. stonden Jens Gigase (V4A), Jip Broens (V5E) en Vera Voogt (V4A) met de Toons Toppers aan de start van de beklimming van de Mont Ventoux. Na weken van trainingen en het inzamelen van sponsorgelden hebben de leerlingen de berg beklommen en, samen met de andere deelnemers namens het Toon Hermans Huis, duizenden euro’s ingezameld voor het KWF en Toon Hermans Huis Weert. Een geweldige prestatie!

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: