vr 30 juni 2017
t/m
ma 3 juli 2017
t/m ma 10 juli 2017
di 4 juli 2017 19:00
t/m
wo 5 juli 2017 19:00
t/m
ma 10 juli 2017
t/m

NieuwsPoll
Projectopdrachten die je met een groep moet maken, nemen ....... tijd in beslag dan een gewone les met huiswerk:

Telefonische oplichting

LVO-Weert

Onlangs kreeg één van onze scholen een melding binnen van een ouder die een verdacht telefoontje had ontvangen. Iemand deed zich hierbij voor als bestuurder van de school. Tijdens het telefoongesprek werd aangegeven dat hun kind iets kapot zou hebben gemaakt. De bestuurder vroeg daartoe om betaling van de schade, zijnde 200 euro. Daarnaast werd verzocht om het mailadres door te geven om de factuur door te kunnen sturen. De betreffende ouder vertrouwde dit verhaal gelukkig niet en heeft contact opgenomen met de school.

Lees verder

Afwezigheid

Personalia

Graag stellen wij u ervan op de hoogte dat mevrouw Aarts, docente Engels wegens ziekte voorlopig afwezig is. Er wordt getracht de lessen zo snel mogelijk op te vangen. Mochten er ontwikkelingen zijn, dan berichten wij u hierover.

Lees verder

Schoolvakanties 2017-2018

Jaarplanning, Jaaragenda

Voor het plannen van de gezinsvakanties, bijgaand een overzicht van de schoolvakanties in het schooljaar 2017-2018. De vakanties en toetsweken voor volgend schooljaar zijn ook te vinden in de agenda op onze website.

Lees verder

Geslaagde opening expositie examencluster tekenen

Centraal Examen, Kunst & Cultuur

De druk bezochte tentoonstelling van het eindexamenwerk van de leerlingen VWO-6 op 12 mei jl. was een groot succes. De leerlingen gaven zelf uitleg over hun thema, het proces en het uiteindelijke product. Na twee examens op vrijdag, hebben de leerlingen eerst gezellig samen pizza gegeten, gesponsord door ‘Domino’s’. De gecommitteerde had dan het werk al beoordeeld en we wachtten vol spanning de eindcijfers af. Mevrouw Pil is heel trots op haar 17 leerlingen. De tentoonstelling is deze week nog te bezichtigen in de Collegezaal.

Lees verder

Nieuwsbrief MR

Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad van Het College informeert vanaf dit schooljaar leerlingen, ouders en medewerkers via een nieuwsbrief over de onderwerpen die in hun vergaderingen aan de orde zijn gekomen. Benieuwd? De tweede nieuwsbrief is hier te zien. In deze uitgave onder andere de pilot Gymnasium, de jaarkalender, het transitieplan, het voorstel gedragscode en kledingvoorschriften, de benoeming van de sectordirecteur van het BRAVO! College en de toekomst van LVO Weert.

Lees verder

BAL U14 kampioen van Nederland

Topsport

Het U14 team van de Basketball Academie Limburg uit Weert heeft op klinkende wijze het kampioenschap van Nederland in de U14 eredivisie binnengehaald. In Zwolle streed tegen het U14 team van BS Leiden. Na een voorzichtig eerste kwart waren de mannen van coach Hylke van der Zweep de rest van de wedstrijd de bovenliggende partij. Speciale felicitatie naar onze College-leerlingen Jan Jenniskens, Ramon Casteleijn en Wouter Braks.

Lees verder

Galabal 2017

Galabal

Zoals velen van jullie weten wordt het jaarlijkse gala van Het College dit jaar gegeven op vrijdag 16 juni in het compleet omgetoverde Don Bosco! De avond is onder andere voorzien van een complete line-up met niemand minder dan GLOWINTHEDARK, deze artiesten, onder andere bekend van ‘belazerd’ en ‘dansen op labanta’, zullen samen met een hoop andere acts deze avond onvergetelijk maken! Tickets zijn te koop via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/galabalweert. Ben er snel bij want OP=OP!

Lees verder

Ouderavond ELOS

ELOS

Op woensdag 17 mei om 20.15 uur vindt de eerste ouderavond plaats over het profielwerkstuk / het talenpracticum voor het schooljaar 2017 – 2018. Het profielwerkstuk/talenpracticum is een opdracht voor leerlingen in de laatste klas van de bovenbouw van het VWO en dient als een soort ‘meesterproef’ voor vervolgopleidingen. De betreffende ouders/verzorgers hebben een uitnodiging ontvangen.

Lees verder

Het College Weert winnaar van Eureka!Cup

Technasium

Op woensdag 10 mei hebben Rolf, Joost en Mees uit klas A1A van Het College uit Weert de eerste prijs gewonnen tijdens de Eureka!Day in Soest. De Eureka!Cup is een ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken waaraan leerlingen uit de gehele Benelux deelnemen. Op de Eureka!Day waren maar liefst 210 teams met zo’n 800 leerlingen aanwezig. Met het bedenken en ontwerpen van een sorteermachine voor legoblokjes wisten de jongens het beste idee neer te zetten en daarmee de eerste prijs in de wacht te slepen. Naast het winnende team wisten Eva, Janne en Lotte uit A1C met het ontwerp van een digitaal etiket voor Noodles in de top te eindigen.

Lees verder

Verkiezingen Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad

Binnen de school zijn er verschillende manieren waarop de leerlingen inspraak hebben op wat er in en rondom de school gebeurt. Onder andere binnen de leerlinggeleding van de medezeggenschapsraad. Op dit moment zitten er twee leerlingen in de MR. Er is nog een positie voor een derde leerling en daar moeten volgens de wet verkiezingen voor worden gehouden. De kandidaten zijn Jens Gigase, Pim Hermans en Xander Ye. De verkiezingen zelf vinden plaats op 22 en 23 mei. Tijdens de eerste en tweede pauze voor zowel de onderbouw als bovenbouw kan er gestemd worden.

Lees verder

Het College runner-up ELOS-profielwerkstukwedstrijd 2017

Profielwerkstuk, ELOS

Amber van Mierlo, Vera Lemmers en Rachelle Weert zijn met hun profielwerkstuk ‘Orgaandonatie’ runner-up geworden bij de landelijke ELOS-wedstrijd Profielwerkstukken. Ook dit jaar zijn er inhoudelijk interessante stukken aangeleverd door leerlingen van verschillende scholen. Voor de profielwerkstukkenwedstrijd van 2017 heeft de jury zich gebogen over twaalf inzendingen. Volgens de jury hebben Amber, Vera en Rachelle de complexe (technisch én ethisch) discussie van orgaandonatie vertaald in een helder onderzoeksverslag. De prijs werd op dinsdag 9 mei jl. op Het College toegekend.

Lees verder

TTO-reis Dublin

Voor de meivakantie hebben onze derdejaars TTO-leerlingen met hun begeleidend docenten een prachtige reis gemaakt naar het Ierse Dublin. Aldaar kregen ze onder andere een rondleiding bij het Trinity College en een rondleiding door de stad. Ook volgden ze een Engelse les op het National College of Ireland. Leerling Rein Martens heeft deze onvergetelijke reis samengevat in een prachtige video. Alle foto's en video's die tijdens deze reis gemaakt zijn, zijn terug te vinden op de facebookpagina van de Dublinreis. Klik op Foto's of Video's en zoek naar albums en afspeellijsten van iedere dag.

Lees verderZilver voor Ivo Verberne en Teun Krol tijdens NK Handbal

Sport

Afgelopen weekend hebben Ivo Verberne (V3B) en Teun Krol (A2D) met het heren C1-team van Bevo HC, als zaalkampioen, deelgenomen aan het NK handbal 2016-2017 te Amsterdam. Aangezien er op dat niveau slechts één zaalcompetitie is, namen de eerste vier teams van deze competitie deel aan dit kampioenschap: Bevo HC, Fiqas Aalsmeer, Kras Volendam en Hellas Den Haag. BEVO wist het tot de finale te schoppen, maar ging het laatste kwartier helaas onderuit. De jongens van Bevo HC wonnen de zilveren medaille. Een puike prestatie!

Lees verder

BAL U24 de beste van Nederland

Het U24 team van de Basketball Academie Limburg uit Weert heeft op overtuigende wijze het kampioenschap van Nederland in de Dutch Talent League binnengehaald. In Leiden werd gestreden tegen het U24 team van ZZ Leiden. Met een klinkende overwinning van 70-49 en zo’n 150 enthousiaste supporters uit Limburg kon het feestje losbranden. Zondag 14 mei a.s. zullen ook de U14 en U16 de strijd voor het Nederlands Kampioenschap aan gaan in Zwolle. Wil jij je klasgenoten aan komen moedigen? Schrijf je dan snel in voor de supportersbus.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: