ma 30 oktober 2017
t/m ma 6 november 2017
ma 6 november 2017 08:45
t/m
ma 6 november 2017 20:00
t/m
di 7 november 2017
t/m

NieuwsPoll
Het belangrijkste van school vind ik:

Schoolfotograaf

Schoolfotograaf

De schoolfotograaf komt dinsdag 5 en woensdag 6 september 2017 op Het College Weert. Van alle leerlingen en klassen worden foto's gemaakt. En van de examenleerlingen nog een extra examenfoto op woensdagmiddag. Tevens worden van alle personeelsleden portretfoto’s gemaakt op elk geschikt moment tussen 08.45 en 15.00 uur. De portretfoto’s worden gemaakt in de Collegezaal 0.05. De klassen- en examenfoto op de trap. Bekijk hier het schema om te zien wanneer je aan de beurt bent.

Lees verder

Algemene ouderavonden

Voorlichting

In de week van 4 t/m 8 september 2017 vinden de algemene ouderavonden weer plaats. Tijdens de ouderavond ontvangt u van de teamleider en/of mentor informatie over de start van het schooljaar en de gang van zaken op de afdeling van uw zoon of dochter. Tevens zullen zij u meer vertellen over de begeleiding. Alle ouders/verzorgers ontvangen hiervoor een uitnodiging. Enkele uitnodigingen zijn ook digitaal in te zien. Wij hopen u te mogen verwelkomen!

Lees verder

College Tour met zangeres Maan

Introductie

In het kader van de introductie van VWO-5 en VWO-6 vond op woensdag 30 augustus op Het College Weert een bijzondere College Tour plaats. Speciale gast is zangeres Maan (The Voice of Holland). Onder leiding van gastheer en docent dhr. Maas kregen de leerlingen, net als in het tv-programma, de kans om haar vragen te stellen. Natuurlijk gaf Maan ook een spetterend optreden! En nam ze de tijd om nog even een praatje te maken met de leerlingen en op de foto te gaan. Het was een fantastische aftrap van het nieuwe schooljaar! Foto's van het optreden en de College Tour, o.a. van Weert de Gekste, zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verderIntroducties

Introductie

De boeken zijn uitgedeeld, het lesrooster is klaar, schooljaar 2017-2018 kan van start gaan! Traditiegetrouw startten de leerlingen hun schooljaar met een introductie. Zo namen de eerstejaars deel aan een spellendag op school. De tweedejaars gingen voor hun introductie naar de Schuttershoeve en de IJzeren Man en ook de derdejaars volgden een introductieprogramma bij zwembad de IJzeren Man. Leerjaar 4 was te vinden in het Klimbos en leerjaar 5 en 6 namen deel aan diverse (water)sportactiviteiten bij de IJzeren Man. Kers op de taart was natuurlijk de College Tour met zangeres Maan. Foto’s van de introducties komen de komende dagen in de fotogalerij.

Lees verder

Zilver voor Britt Jacobs op WK Streetdance

Sport

Afgelopen weekend wist Britt Jacobs (A2F) in Glasgow met dansschool Fresh label Studio's zilver te behalen op het WK UDO streetdance! Een geweldige prestatie waar het TFJ-team (The Fuse Junior), ook in de zomervakantie, hard voor getraind heeft. Een verslag van het WK door Britt Jacobs, Fresh Label Studios…

Lees verder

Hoofdluis

Zorg

Bij een of meerdere leerlingen in het vijfde leerjaar is hoofdluis geconstateerd. Dat is natuurlijk voor deze leerlingen en hun ouders erg vervelend, maar het is beslist geen schande. Hoofdluizen zijn echte ‘overlopers’ en zijn geen teken van slechte verzorging; in principe kan elk kind en elke volwassene hoofdluis oplopen. De attente ouders hebben het meteen laten weten, zodat alle andere ouders hun kind kunnen controleren. Dit is belangrijk, omdat hoofdluis zich erg snel verspreidt.

Lees verder

Sportklas leerjaar 2

Sportklas

Vanwege een roosterwijziging wordt de sportklas leerjaar 2 structureel verplaatst van maandag blok 5 naar donderdag blok 5. De eerste sportklas zal plaatsvinden op donderdag 7 september. Tot dan!

Lees verder

Introductie leerjaar 1: flashmob

Introductie

De eerstejaars van Het College Weert startten hun eerste schooldag op een wel heel bijzondere manier: een flashmob! Met hun nieuwe mentor en klasgenoten werd het dansje en de tekst goed ingestudeerd. Iedere klas maakten bovendien pompons in een eigen kleur. Na een intensieve dag vol praktische informatie, een gezellige picknick en repetities werd de flashmob daadwerkelijk opgevoerd. Zie hier het resultaat! Op woensdag 30 augustus nemen de eerstejaars nog deel aan een sport- en spelprogramma.

Lees verderMadelief Vaessen in finale Nationale C-spelen

LOOT

Zondag 27 augustus jl. heeft LOOT-leerlinge Madelief Vaessen uit klas G3A deelgenomen aan de Nationale C-spelen (NK atletiek voor 13-, 14- en 15-jarige atleten) in Amsterdam. Waar bijna iedereen het rustig aan deed, heeft Madelief keihard door getraind om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. Zondag 27 augustus was het zover en had ze maar één doel voor ogen; de finale bereiken op de 300 meter.

Lees verder

Veelgestelde vragen Bring Your Own Device (BYOD)

ICT

Op Het College Weert werken we met het BYOD-principe. BYOD staat voor 'Bring your Own Device' wat inhoudt dat leerlingen hun eigen pc of laptop meenemen in de klas. Wij werken met deze vorm van onderwijs omdat onze maatschappij in hoog tempo verandert. We gebruiken tegenwoordig digitale vormen van communicatie en vergaren onze informatie (vooral) op het internet. De toekomst zal voor iedereen meer technologisch ingericht zijn. Als school hebben we een belangrijke taak om de leerlingen hierop voor te bereiden. Meer weten? Bekijk dan hier de lijst met veelgestelde vragen BYOD.

Lees verder

Printkosten

Facilitair

Alle leerlingen krijgen om te printen een persoonlijk budget dat tegen betaling bij de servicebalie geactiveerd kan worden. Dit bedrag is voor het maken van printjes vanaf de computers in de school. Aan het begin van elk schooljaar wordt je printquota gereset op het beginbedrag. Dit beginbedrag is momenteel vastgesteld op 5 euro per leerling. Dit wordt door de ouders betaald via de ouderbijdrage. Ons advies is dus om er verstandig mee om te gaan. Indien je de pas moet opwaarderen, houd er dan rekening mee dat het bedrag dat je op de pas toevoegt, toereikend is tot het einde van het schooljaar. Overschotten worden niet meer terugbetaald.

Lees verder

Sportoriëntatie

Sport

Komend schooljaar hebben de leerlingen van VWO-6 vanaf 5 september op dinsdag het vijfde blok (15:00 tot 16:30 uur) sportoriëntatie. De sporten worden zowel op locatie als op school gegeven. Leerlingen zijn zelf verantwoordelijk om op tijd bij de locatie te komen. De lessen duren uiterlijk tot 16.30 uur. Het schema voor de clinics is hier in te zien. Bij iedere locatie wordt de aanwezigheid gecontroleerd, aangezien er een 100% aanwezigheidsplicht is.

Lees verder

CITO-toets 0 klas 1

CITO

Scholen in het voortgezet onderwijs worden geacht de voortgang van leerlingen te monitoren bij de (kern)vakken Nederlands, Engels en wiskunde en rekenen. Met een zogenoemde 0-meting kan de school nagaan hoe goed uw zoon of dochter de leerstof beheerst. Aangezien dit een beginmeting is, wordt deze toets bij alle leerlingen van klas 1 afgenomen aan het begin van het eerste leerjaar. Toets 0 is geen beoordelingstoets zoals u dit van de Citotoets op de basisschool kent. Voorbereiden is dus niet nodig. In het jaarrooster staat Toets 0 gepland in de activiteitenweek op maandag 18 september en dinsdag 19 september.

Lees verder

Screening voor leerjaar 1

(Hoog)begaafdheid

Onze school is sinds 2009 gecertificeerd als BPS-school (Begaafdheids Profiel School). Dit houdt in dat we begeleiding aanbieden aan hoogbegaafde leerlingen, maar ook aan leerlingen die zeer makkelijk leren, goede resultaten halen en mogelijk zelfs op bepaalde onderdelen/vakken boven het niveau van het eerste leerjaar presteren. Om leerlingen voor bovenstaand traject te kunnen selecteren zal er direct aan het begin van het nieuwe schooljaar bij alle leerlingen in leerjaar 1 een screening worden afgenomen. Deze screening zal plaatsvinden op vrijdag 29 september a.s. van 9.00 tot 12.30 uur.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: