vr 30 juni 2017
t/m
ma 3 juli 2017
t/m ma 10 juli 2017
di 4 juli 2017 19:00
t/m
wo 5 juli 2017 19:00
t/m
ma 10 juli 2017
t/m

NieuwsPoll
Projectopdrachten die je met een groep moet maken, nemen ....... tijd in beslag dan een gewone les met huiswerk:

TTO-reis Canterbury

Tweetalig Onderwijs

Voor de meivakantie, van 19 tot 21 april 2017, bracht een groep van 47 TTO-leerlingen (A1e en G1b) een driedaags bezoek aan Groot-Brittannië. Naast het beoefenen van hun Engelse vaardigheden, moest deze reis hun historische en culturele kennis van het Engelse volk verhogen. Het programma bestond uit een wandeling langs de White Cliffs of Dover, een rondleiding door de Canterbury Cathedral, de Historic River Cruise op de River Stour, een theaterworkshop en een bezoek aan Dover Castle.

Lees verder

Centraal Examen 2017

Centraal Examen

Woensdag 10 mei gaat landelijk het eindexamen van start. Tot en met dinsdag 23 mei maken 117 leerlingen in totaal 906 examens. Onze leerlingen trappen af met het examen Nederlands in een tot examenzaal omgebouwde gymzaal. De resultaten worden woensdag 14 juni bekend. Eventuele herexamens vinden plaats op 19 t/m 22 juni. Wij wensen alle eindexamenleerlingen heel veel succes!

Lees verder

Lezing door Joseph Oubelkas

LVO-Weert

Je hebt soms van die dagen….. gezeur van je moeder, preek van je leraar. Een bon van de politie omdat je niet eens op de promenade mag fietsen. Altijd moeten ze jou hebben. Tuurlijk voel je je rottig en word je dwars. Nou stel je eens voor dat je onterecht in de gevangenis belandt. En dan ook nog in Marokko. Komt het dan nog ooit goed met je? Op dinsdag 9 mei om 15.15 uur in de aula van Het Kwadrant wordt door Joseph Oubelkas verteld hoe dit verhaal verder gaat. Bekijk hier alvast een fragment. En dat blijft even bij je hangen, denken wij. Alle leerlingen van LVO Weert zijn van harte welkom en de toegang is gratis.  

Lees verder

Diplomaregister

Centraal Examen

Het diplomaregister is een online register dat door het ministerie van OCW beschikbaar wordt gesteld om fraude te bestrijden. Het College levert de examenresultaten en de resultaten van de herexamens aan het Ministerie. Onze examenkandidaten kunnen vervolgens na hun examen vanuit het register een digitaal uittreksel van hun diplomagegevens downloaden. Extra handig als je bijvoorbeeld het origineel kwijt bent door brand of diefstal.

Lees verder

Emkea Krekels in finale Junior Speaking Contest

Tweetalig Onderwijs

Voor de meivakantie, op dinsdag 11 april, heeft Emkea Krekels (A3G) als finalist deel mogen nemen aan de spannende finaleronde van de Junior Speaking Contest te Amersfoort. In Theater de Lieve Vrouw stonden finalisten uit het hele land op het podium met hun speech. Ook Emkea zette een prachtige prestatie neer met haar speech ‘Thief of Joy’. Het ging fantastisch, maar helaas ging de prijs uiteindelijk naar een andere deelnemer. Ouders, fans en docent vinden het geweldig knap van Emkea dat ze het zo ver geschopt heeft. Een topprestatie en al met al een prachtige ervaring!

Lees verder

Cijfer rekenen VWO-5

Centraal Examen

In Magister staat het behaalde cijfer voor het rekenexamen. Volgens het PTA van VWO-5 mag het gemiddelde cijfer van de twee toetsen van rekenen (afgenomen in de toetsweken) vervangen worden door het cijfer van het rekenexamen. Zonder bericht zal bij de leerlingen uit VWO-5 die op het rekenexamen een hogere score hebben behaald, dan hun huidige gemiddelde, het overgangscijfer vervangen worden door het cijfer van het rekenexamen. Indien je bezwaar hebt tegen de vervanging van je gemiddelde cijfer door het cijfer van het rekenexamen (mits dit hoger uitvalt), dan stuur je vóór vrijdag 12 mei een mailtje naar de rekencoördinator.

Lees verder

Inschrijving sportdag LVO Weert

Sport, LVO-Weert

Op dinsdag 13 juni 2017 organiseren de scholen van LVO Weert wederom een gezamenlijke sportdag op en rondom sportpark St. Theunis. Aan deze derde editie doen alle leerlingen van alle leerjaren mee, zo'n 3000 in totaal. Leerjaar 3, 4 en 5 krijgen rondom sportpark St. Theunis sportworkshops aangeboden door verschillende sportinstanties en – verenigingen in de regio Weert. De inschrijving hiervoor start op maandag 8 mei, 8:00 uur via deze link. Klik op 'lees verder' voor de regels omtrent de inschrijving en voor een overzicht van de workshops.

Lees verder

Expositie examencluster tekenen 2017

Centraal Examen, Kunst & Cultuur

Het is bijna mei en dat betekent dat de examens er weer aankomen! Het praktijkgedeelte van het vak tekenen is reeds afgerond en daar hoort natuurlijk een expositie bij. Graag nodigen wij u uit voor de opening op 12 mei om 17:00 uur in de Collegezaal van Het College Weert. U bent van harte welkom!

Lees verder

Expositiebezoek Kunst Centrum Weert

Kunst & Cultuur, Activiteitenweek

Tijdens de activiteitenweek hebben de Kunst & Cultuur-leerlingen van leerjaar 3 en 5 een bezoek gebracht aan de expositie van 25-jarig bestaan van Kunst Centrum Weert in de Paters Kerk aan de Biest. De vakdocent mevr. Pil heeft het een en ander uitgelegd over de Kunstenaar en zijn of haar ingezonden werk. De leerlingen zijn zelf aan de slag gegaan met een ‘Kijkwijzer voor Beeldende Kunst’. Ter afronding hebben de leerlingen een Certificaat van Deelname gekregen.

Lees verder

LSD: Laatste School Dag

LSD

Vrijdag 21 april is de laatste schooldag (LSD) voor de examenleerlingen. Op deze dag sluiten ze op een leuke manier de middelbare schoolperiode af. Via deze weg wensen wij iedereen veel plezier toe tijdens deze dag. Het is een officiële schooldag en dus gelden de normale schoolregels. Houd je aan de schoolregels en maak er een onvergetelijke dag van!

Lees verder

Excursie begaafdheidsprofiel

(Hoog)begaafdheid

Vorig jaar organiseerde het Begaafdheidsteam voor het eerst een excursie voor alle leerlingen die actief deelnemen aan het Begaafdheidsprofiel. Omdat het erg goed bevallen is, willen we er een jaarlijkse activiteit van maken; leerlingen krijgen op deze manier immers de mogelijkheid om een leerrijke dag buiten school te beleven en tevens in contact te komen met andere hb- en plusleerlingen. Op 14 april werd in dit kader de tweede excursie georganiseerd. Dit jaar trokken de begeleiders met 38 leerlingen naar Kerkrade voor een gevarieerd programma.

Lees verder

Excursie Gymnasium Amsterdam

KCV, Gymnasium

Op vrijdag 14 april jl. hebben de leerlingen van GYM-3 en GYM-4 in het kader van KCV een bezoek gebracht aan Amsterdam om het Paleis op de Dam en het Allard Pierson Museum te bezoeken. De leerlingen van GYM-4 hadden interessante presentaties voorbereid en gaven zo een prachtige rondleiding door het Paleis. Na de lunch volgde een rondleiding door het Allard Pierson museum, het Archeologische Museum van de Universiteit van Amsterdam. Klik op 'lees verder' voor een verslag van de excursie. Foto's van het bezoek zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verder

TTO-reis Dublin

Tweetalig Onderwijs

Afgelopen weekend reisden onze derdejaars TTO-leerlingen af naar Ierland voor een bezoek aan de hoofdstad Dublin. Aldaar kregen ze een rondleiding bij het Trinity College en een rondleiding door de stad. Ook volgden ze een Engelse les op het National College of Ireland. Benieuwd naar hun belevenissen? Deze zijn dagelijks te volgen via hun facebookpagina.

Lees verder

Storing Magister app opgelost

Magister

Het probleem dat vorige week ontstond op de Magister app is opgelost. Magister verzoekt alle gebruikers om de nieuwe app in de appstore te downloaden. Met de gedownloade app zouden de problemen verholpen moeten zijn.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: