ma 30 oktober 2017
t/m ma 6 november 2017
ma 6 november 2017 08:45
t/m
ma 6 november 2017 20:00
t/m
di 7 november 2017
t/m

NieuwsPoll
Het belangrijkste van school vind ik:

Zomerpost

Met het oog op het schooljaar 2017-2018 ontvangen alle ouders en leerlingen de benodigde informatie voor de start van het nieuwe schooljaar, evenals vorig jaar, digitaal. Op de homepage treft u een button ‘info start schooljaar’ aan. Ouders die behoefte hebben aan extra informatie over bepaalde zaken kunnen vanaf maandag 21 augustus contact opnemen met de teamleider van hun zoon of dochter via het algemene nummer van de school (0495-657740).

Lees verder

Aanpassing route fietsverkeer bedrijventerrein De Kempen

Verkeer

Op bedrijventerrein De Kempen wordt de infrastructuur rondom het distributiecentrum van Lidl aangepast, omdat het distributiecentrum gaat uitbreiden. Het bestaande fietspad aan de Singelvenweg ligt op het terrein dat door Lidl is aangekocht en is daarom vanaf donderdag 27 juli afgesloten. Aangezien een deel van onze leerlingen op weg naar school gebruik maakt van deze route, informeren wij jullie graag over de werkzaamheden.

Lees verder

Aanschaf grafische rekenmachine

Wiskunde

Graag willen wij alle ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar informeren over de aanschaf van een grafische rekenmachine (GR) voor het vak wiskunde. Bij alle wiskundevakken op het vwo wordt vanaf het vierde leerjaar gebruik gemaakt van een grafische rekenmachine. De grafische rekenmachine die op onze school gebruikt wordt is TI-84 Plus CE-T van het merk Texas Instruments met OS versie 5.1.5. De oudere versie, TI-84 Plus T met OS 5.1, kan ook nog gebruikt worden. Deze modellen zijn toegestaan voor de eindexamens in 2018, 2019 en 2020.

Lees verder

Aanschaf tekenspullen

Kunst & Cultuur

Leerlingen van alle tekenclusters VWO-4, 5 en 6 en de Kunst & Cultuurklassen leerjaar 2 en 3 dienen bij de start van het schooljaar een tekendoos met inhoud te hebben. Leerlingen met tekenen in eindexamenpakket hebben bovendien een tekenmap van minimaal 50 bij 65 cm nodig.

Lees verder

Afsluitende bijeenkomst Plustraject

Begaafdheidsprofiel

Woensdag 12 juli jl. vond de afsluitende bijeenkomst plaats van het Plustraject. Alle leerlingen die betrokken zijn bij het Begaafdheidsprofiel kregen een uitnodiging om aanwezig te zijn en hun certificaten in ontvangst te nemen. De onderbouwleerlingen presenteerden hun projecten met een poster die in het lokaal werden opgehangen. Bij de bovenbouwleerlingen kreeg iedereen de kans om zijn of haar project mondeling toe te lichten. Ook hier werden de certificaten uitgereikt door de tutor. Foto's van de afsluiting zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verder

Foto's diploma-uitreikingen

Centraal Examen

Woensdag 5 juli 2017 namen onze geslaagden van het VWO hun diploma in ontvangst in een gezellig aangeklede aula van Het College. De avond stond geheel in het teken van het thema 'American High School'. De foto’s, geknipt door John Lenders Fotografie, zijn te vinden en downloaden via myalbum.com. Klik op 'lees verder' voor de links.

Lees verder

Tekencluster bovenbouw

Kunst & Cultuur

In de eerste week van het schooljaar, op vrijdag 1 september, gaan alle leerlingen van de tekenclusters VWO-4, 5 en 6 op excursie naar Den Haag onder leiding van Mathilde Pil. Noteer deze datum alvast in je agenda! Vertrek uiterlijk 9.00 uur. Klik op 'lees verder' voor de dagindeling.

Lees verder

Begeleiding introductie

Activiteiten

Beste ouders van de huidige eerstejaars, wij zijn nog steeds op zoek naar ouders die ons willen helpen bij het begeleiden van spellen tijdens de introductiedag van leerjaar 2. De introductiedag vindt plaats op woensdag 30 augustus. De spellen beginnen ‘s morgens om 8.30 uur en duren tot 14.45 uur. Het geheel vindt plaats in de buitenlucht. Heeft u zin en tijd om ons die dag te ondersteunen? Dan kunt u zich via e-mail aanmelden bij j.bongaerts@lvo-weert.nl. Het zou fijn zijn als u zich aanmeldt voor zaterdag 15 juli 2017.

Lees verder

Mooie examenresultaten LVO Weert

Centraal Examen

Vrijdag 30 juni, een spannende dag voor de herkansers in het Voortgezet Onderwijs. De resultaten van de herexamens zijn bekend en laten zien dat de scholen van LVO-Weert wederom een mooi resultaat hebben behaald. De scholen scoren allen boven het landelijk gemiddelde en zijn daar uiteraard bijzonder trots op. Uitblinker is een slagingspercentage van 100% op Het Kwadrant. De goede resultaten vielen ook Geert Gabriëls, wethouder van de gemeente Weert op: “Graag wil ik u feliciteren met de prachtige examenresultaten die de verschillende scholen in de regio Weert hebben behaald. Al jaren zijn de resultaten zeer goed en dat zegt iets over de kwaliteit van onderwijs in onze gemeente. Geweldig! Een terechte proficiat dus!”

Lees verder

Culturele activiteiten

CKV

Ook komend schooljaar moeten leerlingen van V4, V5 en V6 weer drie culturele/kunstzinnige activiteiten voor CKV ondernemen. Dus mocht je in de vakantie iets ondernemen wat je als culturele activiteit kunt gebruiken maak foto’s en bewaar toegangsbewijzen. Dit kan zijn: een kunst museum, maar ook een festival, theater of bioscoopbezoek. Zolang dat het maar verschillende culturele activiteiten zijn. De CKV dagen voor V6 zijn al in de eerste activiteitenweek van 18 tot en met 22 september.

Lees verder

Leerlingen LVO Weert naar India

Global Exploration

Vrijdag 14 juli is het zover. Maar liefst 32 leerlingen van Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant zetten koers naar India voor een interculturele ontwikkelingsstage van drie weken. De leerlingen doen mee aan een project van Global Exploration. In deze drie weken gaan we er samen voor proberen te zorgen de wereld een beetje beter te maken: samen leren, praten, sporten, zingen en werken. Leren dat mensen over de hele wereld anders zijn, maar dat dat ook prima is. Tijdens deze ontwikkelingsstage zijn onze leerlingen te gast bij diverse middelbare scholen waar ze samen met de Indiaanse scholieren, hun buddy´s, vele activiteiten ondernemen en een stuk van India mogen ontdekken.

Lees verder

Stichting VO regio Weert - bedrijfsleven

LVO-Weert

Vorig jaar december nam hij na een ruim 40-jarig dienstverband als docent Nederlands al afscheid van het onderwijs. Binnenkort laat hij ook zijn ‘kindje’ los, de Stichting VO regio Weert-Bedrijfsleven. 1Weert ging in gesprek met Ruud Könemann (66), een gedreven onderwijsvernieuwer, en publiceerde deze week het artikel ‘Leren in de échte wereld’ over de Stichting VO regio Weert - bedrijfsleven (voorheen Stichting Kwadrant - Bedrijfsleven). Benieuwd? Het artikel is hier in te zien.

Lees verder

Afscheid

Afscheid

Woensdag 28 juni en donderdag 29 juni 2017, is tijdens de les afscheid genomen van docenten Engels Corry Saes en Annie Bokken. Na vele jaren trouwe dienst gaven zij hun laatste les Engels aan hun leerlingen van VWO-4 en A1D. Met resp. 30 en 21 dienstjaren achter de rug, gaan zij genieten van hun welverdiende pensioen. Uiteraard lieten hun collega's dat niet onopgemerkt voorbij gaan. De dames werden tijdens de laatste les verrast met een bloemetje. Voor de volledigheid: Annie Bokken geeft vrijdag 30 juni nog gewoon haar lessen.

Lees verder

LAN Party

LVO-Weert

Donderdag 13 juli 2017 gaat het gebeuren… LVO-Weert organiseert voor de vierde keer een LAN-Party. Vanaf 9:00 tot 23:00 uur kunnen gameliefhebbers hun hart ophalen op de Philips van Horne. De hele dag worden er computergames gespeeld en is er volop de gelegenheid om kennis uit te wisselen. Van ‘Unreal Tournament 2004’ tot ‘Call of Duty 2’, er is dus voor iedereen wel wat te doen! De LAN-Party is toegankelijk voor alle leerlingen én personeel van de Philips van Horne, Het Kwadrant, Het College Weert én BRAVO! College Cranendonck. Ben jij erbij? Voor het avondeten wordt gezorgd! De inschrijving is gesloten.

Lees verderWeert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: