ma 30 oktober 2017
t/m ma 6 november 2017
ma 6 november 2017 08:45
t/m
ma 6 november 2017 20:00
t/m
di 7 november 2017
t/m

NieuwsPoll
Het belangrijkste van school vind ik:

Digitale factuurverwerking

LVO-Weert

Met ingang van dit schooljaar bieden de scholen van LVO Weert de facturatie naar ouders(s)/verzorger(s) van leerlingen digitaal aan. Op de websites van de scholen wordt u als ouder/verzorger geïnformeerd over de nieuwe werkwijze. Om een beeld te krijgen van de nieuwe manier van werken, kunt u de instructiefilm voor ouders bekijken: https://vimeo.com/133035617. In het kort komt het er op neer dat er periodiek een factuur klaar staat die door middel van een e-mail aan de ouders/verzorgers kenbaar wordt gemaakt.

Lees verder

Medailleregen voor Madelief Vaessen

Topsport

Zondag 25 juni heeft Madelief Vaessen uit klas G2A het voor mekaar gekregen om tijdens het Limburgs Kampioenschap atletiek voor C- en D-junioren in Kerkrade maar liefst drie keer het podium te mogen betreden. Met haar ploeg van Swift atletiek behaalde ze de eerste plaats bij de 4x 80 m (41,83 sec.) Verder liep ze in een nieuw persoonlijk record naar het zilver op de 80m horden in een tijd van 12,79 sec. Bij het hoogspringen wist ze, samen met twee andere dames, eveneens het zilver te bemachtigen. Ook mede-leerlingen Rens Jacobs en Luc van Veldhoven vielen in de prijzen.

Lees verder

Gezocht: enthousiaste ouders voor MR

Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad van Het College is op zoek naar twee enthousiaste en betrokken ouders die de oudergeleding willen komen versterken. De MR van Het College bestaat uit personeelsleden, leerlingen en drie ouders. Vanwege het vertrek van twee ouders (Marc Chong en Robert Brauer) zijn er twee vacatures ontstaan. Hiervoor zoekt de MR kandidaat-ouders waarvan één of meer kinderen aan Het College verbonden zijn. Bij meerdere kandidaten worden er verkiezingen uitgeschreven.

Lees verder

JouwGGD.nl: chat of kijk live mee met Dylan Haegens

Zorg

Sinds kort is GGD Limburg-Noord officieel aangesloten bij de jongerenwebsite www.JouwGGD.nl. JouwGGD.nl is dé landelijke jongerensite van de GGD'en en aantal Jeugdgezondheidsorganisaties. Nederlands bekendste YouTuber Dylan Haegens trapt de deelname van GGD-Limburg Noord af met een live chat. Op maandag 26 juni (16.00-16.30 uur) chat Dylan Haegens samen met een ervaren chatter van JouwGGD.nl vanuit een leslokaal op het Blaraciumcollege in Venlo.

Lees verder

Reizend DNA Lab

Gastles

Op dinsdag 20 en donderdag 22 juni 2017 bezocht het reizend DNA lab van de Universiteit van Utrecht onze school. In het kader van het vak biologie presenteerden de studenten biomedische wetenschappen die dag ‘De taal van de tumor’ aan de leerlingen van VWO-5. Vervolgens gingen de leerlingen aan de slag met het isoleren van DNA en deden onderzoek naar verschillende tumoren. Ook werd er ingegaan op de discussie over mutaties bij embryo's. Het was een leerzame dag.

Lees verder

VoCo/Musicline studio-opnames

VoCo

Vrijdag 16 juni 2017 hebben de leerlingen van VoCo/Musicline bij opnamestudio Rock Inc. in Weert het nummer ‘Propane Nightsmares’ van de Australisch/Britse Electric Rockband Pendulum opgenomen. De coaches Jesse Deledda en Jules Hermkens, beiden vierdejaars muziekdocenten op het conservatorium in Maastricht, begeleidden de leerlingen in twee workshops bij het instuderen van het nummer. Bekijk de video voor het resultaat!

Lees verderKennismakingsavond nieuwe leerlingen

Voorlichting

De nieuwe leerlingen (schooljaar 2017-2018) hebben op maandag 12 en dinsdag 13 juni kennis gemaakt met hun toekomstige klasgenootjes en mentoren. Samen met hun ouders werden de leerlingen ontvangen door teamleider dhr. Zeekaf en assistent-teamleider Daniël Bevort, waarna de leerlingen met hun mentoren naar een leslokaal gingen voor een kennismakingsprogramma. De ouders werden op dat zelfde moment op de hoogte gebracht van een aantal praktische zaken met betrekking tot het eerste leerjaar op Het College. Heeft u de kennismaking gemist? De belangrijkste informatie is hier na te lezen.

Lees verder

Geslaagden 2017

Centraal Examen

Woensdag 14 juni hebben alle eindexamenkandidaten van Het College de uitslag van het Centraal Examen gekregen. Een spannende dag voor de meesten, maar wel met een goed resultaat! In totaal hebben 117 leerlingen examen gedaan. Hiervan zijn 106 leerlingen geslaagd. Zeven leerlingen mogen nog herkansen. Bekijk hier de geslaagdenlijsten van het VWO. Alle geslaagden van harte gefeliciteerd! En de herkansers natuurlijk veel succes gewenst.

Lees verder

Het College is TTO-Juniorschool

Tweetalig Onderwijs

Donderdag 8 juni heeft Het College de visitatie van de commissie voor Tweetalig Onderwijs met succes doorstaan. Dit betekent dat Het College vanaf nu officieel een TTO-Juniorschool is! We scoren voldoende tot goed op kenmerkende punten van de standaard Tweetalig Onderwijs van het netwerk. De commissie was zeer tevreden over de bezochte lessen en gaf complimenten over de open en constructieve gesprekken met de docenten, ouders en leerlingen.

Lees verder

Succesvolle sportdag LVO Weert

Sport, LVO-Weert

Op dinsdag 13 juni 2017 organiseerden de scholen van LVO Weert wederom een gezamenlijke sportdag op en rondom sportpark St. Theunis. Aan deze derde editie deden alle leerlingen van alle leerjaren mee. De leerlingen van leerjaar 1 namen deel aan basketbal, leerjaar 2 ging aan de slag met voetbal. Leerjaar 3, 4 en 5 kregen rondom sportpark St.Theunis sportworkshops aangeboden door verschillende sportinstanties en -verenigingen in de regio Weert, uiteenlopend van bootcamp, schermen, beachvolleybal, waterskiën en waterpolo. Foto’s van de sportdag zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verder

Shrek: de musical

Kunst & Cultuur

Na maanden oefenen, liedjes repeteren, decor bouwen en teksten leren, hebben de klassen 2B, 2C en 2F vorige week de musical Shrek op de planken gebracht. Altijd spannend omdat pas bij de generale repetitie alle voorbereidingen en de techniek bij elkaar komen. Het was mooi om te zien hoe iedere leerling invulling gaf aan zijn eigen rol. Samen hebben ze er een paar prachtige voorstellingen van gemaakt! Goed gedaan! Foto's van klas 2F, gemaakt door Nicole Bisschops, en van klas 2B zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verder

Finale Olympic Moves

Olympic Moves

Het Amsterdamse bos was vrijdag 9 juni het strijdtoneel voor het schoolhockey heren team van Het College. Het team nam deel aan de finale van de landelijke schoolsportcompetitie ‘Olympic Moves’, voorheen Mission Olympic. De finales van deze grootste schoolsportcompetitie van Nederland werden gespeeld in en rondom het Olympisch Stadion van Amsterdam. De inzet voor ons team: Nederlands kampioen schoolhockey worden! Dat resultaat werd helaas niet behaald. De heren moesten genoegen nemen met een vierde plek. We kijken echter terug op een toernooi met een mooie samenwerking tussen onze leerlingen!

Lees verder

Aanmelden klankbordgroep

Klankbordavond

Maandag 19 juni 2017 zijn er weer ouderklankbordavonden voor de teams Gymnasium 1-2-3, Atheneum 1-2, atheneum 3-4 en atheneum 5-6 en voor TTO. De leden van de klankbordgroepen hebben hiervoor al een uitnodiging ontvangen. Mocht u belangstelling hebben om aan één van de klankbordbijeenkomsten deel te nemen, dan bent u van harte welkom. De bijeenkomsten beginnen om 19.00 uur. U kunt zich aanmelden via info@college.nl. U krijgt dan de desbetreffende agenda toegestuurd.

Lees verder

Filmgala ‘Video Clip’

Kunst & Cultuur

Om de Kunst- en Cultuurstroom goed af te sluiten, zijn de derdejaars Kunst & Cultuur met hun docenten de afgelopen periode druk bezig geweest met de voorbereidingen van een fantastische filmpremière. De derdejaars leerlingen met de vakken tekenen en muziek hebben samengewerkt aan het thema 'muziek clip”. De presentatie van de clip vond plaats tijden het filmgala op dinsdag 6 juni jl. Ook de affiches voor de film en het storyboard werden tentoongesteld. Benieuwd naar de winnaars?

Lees verderWeert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: