ma 30 oktober 2017
t/m ma 6 november 2017
ma 6 november 2017 08:45
t/m
ma 6 november 2017 20:00
t/m
di 7 november 2017
t/m

NieuwsPoll
Het belangrijkste van school vind ik:

Herkansingen VWO-4

Centraal Examen

Op woensdag 7 en donderdag 8 juni vinden de herkansingen plaats voor de leerlingen van VWO-4. Woensdag 7 juni om 9.00u staan de herkansingen van de schoolexamenvakken gepland in lokaal 1.22. Op donderdag 8 juni om 9.00u de herkansingen van de eindexamenvakken in lokaal 2.23 en 2.24. Wij wensen alle herkansers heel veel succes!

Lees verder

Sportdag LVO Weert: workshops

Op dinsdag 13 juni 2017 organiseren de scholen van LVO Weert wederom een gezamenlijke sportdag op en rondom sportpark St. Theunis. Aan deze derde editie doen alle leerlingen van alle leerjaren mee. Leerjaar 3, 4 en 5 krijgen rondom sportpark St.Theunis sportworkshops aangeboden door verschillende sportinstanties en -verenigingen in de regio Weert. De leerlingen van leerjaar 1 nemen deel aan basketbal. Leerjaar 2 gaat aan de slag met voetbal. Voor de leerlingen van leerjaar 3, 4 en 5 volgt hierbij enige informatie over de dagindeling en de workshopsindeling.

Lees verder

Stadstriathlon Weert

Sportklas, Sport

Ook dit jaar nemen leerlingen van de scholen van LVO Weert deel aan de stadstriathlon van Weert op vrijdag 9 juni a.s. Enkele enthousiaste sportklassen zijn voor deze uitdaging opgegeven. Zij worden begeleid door hun docenten lichamelijke opvoeding. Overige leerlingen die graag mee willen doen, kunnen zich via school individueel of per drietal aanmelden. Naast de deelname aan de triathlon reizen enkele leerlingen op vrijdag 9 juni af naar Amsterdam voor de finale van Olympic Moves. Onder andere het jongens hockeyteam van Het College Weert zal daar strijden voor de eerste plek.

Lees verder

Uitwisseling VWO-3

ELOS

In de week van 29 mei t/m 2 juni heeft Het College in het kader van de ELOS-uitwisseling van VWO-3 enkele leerlingen en docenten te gast van scholen uit het Duitse Edenkoben en Herxheim en het Spaanse Alhaurin de la Torre. De hele week staan er uiteenlopende activiteiten gepland. Zo stond dinsdag 30 mei in het teken van politiek. De dag is gestart met een inleiding door Tessa Geelen (oud-leerling van Het College). Woensdag 31 mei is het gezelschap naar de Zaanse Schans en Amsterdam geweest. Donderdag 1 juni, de laatste dag van de uitwisseling was het 'Game day'. Foto's van de uitwisseling zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verder

Filmgala 'Video clip'

Kunst & Cultuur

Om de Kunst- en Cultuurstroom goed af te sluiten, zijn derdejaars Kunst & Cultuur met hun docenten druk bezig met de voorbereidingen van een fantastische filmpremière. De derdejaars leerlingen met de vakken tekenen en muziek hebben samengewerkt aan het thema 'muziek clip”. Benieuwd naar het eindresultaat? De presentatie vindt plaats op dinsdag 6 juni, van 13:30 tot 15:00 uur. Ook de affiches voor de film en het storyboard worden tentoongesteld. Iedereen is van harte welkom!

Lees verder

Uitnodiging Voion dialoog 'Wie zijn de docenten van de toekomst'

LVO-Weert

Leerlingen, bedrijfsleven en de samenleving vragen om onderwijs dat past bij de huidige én toekomstige tijd. Scholen zoeken naar eigentijdse manieren waarop kwalitatief goed onderwijs aangeboden kan worden, ook als er niet voldoende docenten voor alle vakken te vinden zijn. Voion nodigt je uit om met elkaar hierover een professionele dialoog (volgens de methodiek van Appreciative Inquiry) te voeren. Je krijgt inspiratie en scherpt gezamenlijk de gedachten rond dit thema. Nieuwsgierig? Klik op 'lees verder' voor meer informatie.

Lees verder

UWC Summer Xperience 2017

LVO-Weert

Het UWC organiseert in juli en augustus 2017 een Summer Xperience voor jongeren tussen 14 en 18 jaar die maatschappelijk betrokken zijn, zichzelf beter willen leren kennen en andere jongeren willen ontmoeten. De UWC Summer Xperience zit vol met uitdagende workshops en dynamische groepsactiviteiten waarin jongeren niet alleen aan de slag gaan met persoonlijke ontwikkeling, maar bovenal uitgedaagd worden om te onderzoeken en te bedenken hoe ze een bijdrage aan een duurzamere en vreedzamere wereld kunnen leveren. Benieuwd? Klik op 'lees verder' voor meer informatie.

Lees verder

Informaticalessen

Roosters

Wegens medische omstandigheden zijn de informaticalessen van Dhr. Goes de afgelopen week uitgevallen. De leerlingen zijn bezig met het uitwerken van hun project. Hier kunnen ze aan verder werken. Als het herstel van dhr. Goes volgens planning verloopt zal hij volgende week weer aanwezig zijn.

Lees verder

Sportdag LVO Weert

Sport

Op dinsdag 13 juni 2017 organiseren de scholen van LVO Weert wederom een gezamenlijke sportdag op en rondom sportpark St. Theunis. Aan deze derde editie doen alle leerlingen van alle leerjaren mee. Leerjaar 3, 4 en 5 krijgen rondom sportpark St.Theunis sportworkshops aangeboden door verschillende sportinstanties en -verenigingen in de regio Weert. De leerlingen van leerjaar 1 nemen deel aan basketbal. Leerjaar 2 gaat aan de slag met voetbal. Voor de basketballers en voetballers volgt hierbij enige informatie over de dagindeling en vastgestelde regels.

Lees verder

Kunst & Cultuurspektakel

Kunst & Cultuur

De leerlingen van A1B, A1D, A1E en G1B zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor een fantastisch Kunst & Cultuurspektakel. De vakken tekenen, muziek en theater hebben samen met de leerlingen dit spektakel met als thema ‘Feeks’ vormgegeven. Op donderdag 8 juni 2017, van 15:30 tot 17:00 uur vindt de presentatie plaats in de aula van Het College. Alle ouders/verzorgers en leerlingen zijn van harte welkom om dit spektakel te beleven.

Lees verder

Benoeming John Hausmans tot voorzitter Centrale Directie LVO Weert

LVO-Weert

John Hausmans, waarnemend voorzitter Centrale Directie van cluster LVO Weert, wordt per 1 juni 2017 benoemd tot voorzitter. LVO Weert verbindt de scholen Het College, Het Kwadrant, Philips van Horne SG en het BRAVO! College Cranendonck. Op twee locaties biedt LVO Weert tevens onderwijs aan anderstaligen (Eerste Opvang Anderstaligen). Met deze benoeming gaat LVO Weert over tot een eenhoofdige Centrale Directie. Naast onderwijsontwikkeling behoren de thema’s personeel, financiën, huisvesting, zorg en communicatie tot de portefeuille van John Hausmans.

Lees verder

Guy van Thuijl: ‘Toon lef en durf anders te zijn’

In Weert Magazine van de maand mei stond een mooi artikel over één van onze leerlingen: Guy van Thuijl. Als je Guy (18) uit Weert vijf jaar geleden vroeg of hij model wilde worden, was zijn antwoord ‘nee’. Inmiddels is hij erachter dat je als model ook bescheiden en jezelf kunt zijn. Eind juni staat hij in de finale van de Mister Netherlands Verkiezingen. Benieuwd naar het artikel. Dat is hier na te lezen.

Lees verder

Uitnodiging: schoolplan - toekomst LVO Weert

LVO-Weert

LVO Weert organiseert een aantal bijeenkomsten als voorbereiding op het nieuwe schoolplan. Tijdens de bijeenkomsten gaan we ons buigen over een aantal belangrijke strategische issues. Graag nodigen wij ouders, leerlingen en medewerkers van harte uit voor één van deze bijeenkomsten. Via deze link kunt u zich aanmelden en leest u meer over het doel, de opzet en de onderwerpen die aan de orde komen.

Lees verder

Excursie VoCo Soldaat van Oranje

VoCo

Woensdag 17 mei zijn de leerlingen van de muziekclusters HAVO-4 en VWO-4 van Het College en de Philips van Horne 4 naar de speciaal voor scholieren ingeplande voorstelling van “Soldaat van Oranje” geweest in de Theater Hangaar in Katwijk. Na een voorstelling van drie uur kwamen de leerlingen en docenten zeer onder de indruk uit de theaterzaal. Naast dat het verhaal natuurlijk zeer veel indruk maakte, is het zitten op een draaiende theaterzaal ook wel een aparte beleving!

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: