ma 17 juli 2017
t/m vr 25 augustus 2017
wo 23 augustus 2017
t/m vr 25 augustus 2017
di 29 augustus 2017
t/m wo 30 augustus 2017
do 31 augustus 2017
t/m
vr 1 september 2017 09:00
t/m

NieuwsPoll
Tijdens de proefwerkweek heb ik mijn mobieltje:

Uitwisseling VWO-3 Duitsland

ELOS

Maandagochtend 3 april vertrekken 38 leerlingen van de onderbouw met de bus naar Herxheim en Edenkoben in Duitsland. In het kader van de Europese Leeromgeving (ELOS) vindt er een uitwisseling plaats met Duitse leeftijdgenoten van het Pamina Schulzentrum en Realschule Plus. Tijdens het verblijf maken de Nederlandse leerlingen kennis met een andere cultuur, ondernemen ze excursies, verblijven in gastgezinnen en praktiseren niet hun Duits, ... maar hun Engels. De leerlingen schrijven van iedere dag een kort verslag.

Lees verder

Ontruimingsoefening

Facilitair

Dinsdag 28 maart werd er, uiteraard onverwacht, een ontruimingsoefening gehouden op Het College. Binnen enkele minuten stonden alle leerlingen, docenten en het ondersteunend personeel buiten. Iedereen bleef kalm en volgde de gegeven ontruimingsinstructies op. Het BHV-team kijkt terug op een geslaagde oefening.

Lees verder

Galabal

Galabal

Dit schooljaar wordt er geen galabal georganiseerd door Het College. Een groep leerlingen heeft er voor gekozen om zelfstandig een galabal te organiseren. Dit is buiten de verantwoordelijkheid van school om georganiseerd. De kaartverkoop en promotie hebben dus ook niet op school plaats gevonden.

Lees verder

Examentrainingen

Centraal Examen

In de week van 17 april staan er drie dagen examentrainingen gepland. INschrijven kan vanaf woensdag 29 maart 8:00 uur t/m woensdag 12 april 17:00 uur via Magister. Uitgangspunt is dat een leerling zelf kan bepalen van welke trainingen hij gebruikt maakt. Je kunt je inschrijven voor maximaal drie trainingen. De school behoudt wel het recht een leerling zelf in te schrijven, mocht dat nodig zijn.

Lees verder

Steffi Geelen en haar betoverende poëzie

Alumni

De jonge en onwijs getalenteerde Steffi Geelen, voormalig leerlinge van Het College, schoof zondag 26 maart jl. aan bij NPO Radio 1 en bracht de allerbeste gedichten uit haar oeuvre ten gehore. Benieuwd naar naar Steffi's gedichten? De uitzending is hier terug te beluisteren.

Lees verder

Basketball Academy Limburg U18 wint NBB beker

Topsport

De basketballers van de Basketball Academy Limburg hebben de NBB Beker in de leeftijdsklasse Mannen U18 veroverd. Dat deden ze vrijdagavond na een zinderende comeback. Tegenstander Lokomotief uit Rijswijk stond het hele duel op voorsprong, maar in de laatste minuten van de wedstrijd gingen de Limburgers toch met de beker aan de haal. In Utrecht werd het 83-75 in het voordeel van de Limburgse ploeg.

Lees verder

Technasium Meesterproef

Technasium

Op vrijdag 24 maart 2017 stond voor acht examenkandidaten van Het College en vier examenkandidaten van de Philips van Horne de Meesterproef op het programma. De Meesterproef is het schoolexamen van het vak ‘Onderzoeken & Ontwerpen’ en vormt de eindfase van het laatste project voor de examenleerlingen van het Technasium. De eindexamenleerlingen van HAVO-5 en VWO-6 lieten aan leerlingen, docenten, familie, directie, technatoren en opdrachtgevers zien waar ze een jaar lang hard aan hebben gewerkt. Een bijeenkomst met een zeer feestelijk tintje. De eerste examencijfers werden genoteerd. Foto’s van de Meesterproef zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verder

Muziekgala 2017 groot succes

Kunst & Cultuur, Muziekgala

Dinsdagavond 21 maart werd de aftrap gegeven van het jaarlijkse Muziekgala. De 33e editie van het Muziekgala, dat ooit is begonnen als een kleinschalige activiteit in de aula van de Philips van Horne Scholengemeenschap, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol evenement van maar liefst drie avonden. Ook dit jaar kregen de bezoekers weer een avondvullend programma voorgeschoteld, verzorgd door leerlingen van de Philips van Horne, Het College en Het Kwadrant Weert. De eerste foto's zijn te vinden in de fotogalerij. Leerlingen die graag een DVD van het Muziekgala willen hebben, kunnen deze bestellen bij mw. van den Berg. Kosten: 7,50 euro.

  

Lees verder

Geslaagde beroepenavond

Decanaat

De beroepenavond op maandag 20 maart 2017 was een groot succes. Ongeveer 50 beroepsbeoefenaren gingen in gesprek met zo’n 180 leerlingen over hun HBO- of WO-beroep in de dagelijkse praktijk. Een geweldige opkomst! Zelfs na de officiële sluiting om 21.00u waren er nog enthousiaste, gemotiveerde leerlingen en beroepsbeoefenaren bezig. We kijken terug op een leuke, nuttige en vooral ook gezellige voorlichtingsavond. Ook de beroepsbeoefenaren gaven aan dat ze het een nuttige en prettige activiteit vonden.

Lees verder

Vliegende start ticketverkoop LSD

LSD

250 Tickets verkocht in 3 minuten: Op maandag 20 maart 19:00 uur ging de online verkoop van het LSD Festival 2017 van start. De eerste 250 ‘Early Bird’ tickets waren binnen 3 minuten uitverkocht. Binnen een uur waren er al meer dan 500 tickets verkocht. Het LSD Festival 2017 is een openbaar evenement ter ere van alle eindexamenkandidaten die dit jaar in Weert afstuderen en wordt buiten de verantwoordelijkheid van de scholen om georganiseerd.

Lees verder

Netwerkfinale Technasium Top Award

Technasium

De Technasiumleerlingen van leerjaar 2 namen dit schooljaar deel aan de netwerkfinale Technasium Top Award. Een wedstrijd van zes scholen binnen het Regionale Netwerk Technasium waarbij Technasiumleerlingen worden uitgedaagd een technische opdracht uit te voeren in wedstrijdvorm. De opdracht: Ontwerp een lichtconcept voor een publieke ruimte, dat zich aanpast aan de lichtbehoefte. De teams zijn volop bezig geweest met het ontwikkelen van hun ontwerp. Donderdag 23 maart streden ze tegen elkaar en werden beoordeeld door externe juryleden. College Mondial ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Foto's van de finale zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verder

Regenboogclubs: geef je op!

LVO-Weert

In januari zijn de regenboogclubs van start gegaan. Een samenwerking tussen het AZC Weert en RICK met als doel kinderen en jongeren uit Weert en kinderen van asielzoekers elkaar op een zinvolle manier te laten ontmoeten. Door middel van kunstzinnige activiteiten ervaren ze waarin ze op elkaar lijken en waarin ze van elkaar verschillen. Het College en Het Kwadrant nemen actief deel aan dit bijzondere project. Twaalf weken lang vinden er verschillende culturele workshops plaats: maandag: muziek en dans, dinsdag: koken en creatief en donderdag: foto, film, docu. Bekijk de trailer en misschien word jij ook enthousiast!  Opgeven kan via info@ricknet.nl. Facebook: https://www.facebook.com/Regenboogproject/

regenboogproject.jpg

 

Lees verder

'Praat politiek met mij'

Maatschappijleer

Op vrijdag 17 maart speelde het theatergezelschap Signatuur Onbekend de voorstelling ‘Praat politiek met mij’ voor de leerlingen van VWO-4. Een actueel onderwerp in deze tijd van verkiezingen en kabinetsformatie. De lijsttrekkers en politieke standpunten van de zeven grootste partijen kwamen op ludieke wijze voorbij. Politiek wordt momenteel ook behandeld in de lessen maatschappijleer.

Lees verder

BAL U18 in finale nationale Beker

Topsport

Vrijdag 24 maart speelt U18 (onder 18) van Basketball Academie Limburg tegen Lokomotief voor de felbegeerde cup. De wedstrijd zal worden gespeeld in Utrecht om 19:00 uur. Het team van coach Radenko Varagic bestaat onder andere uit de volgende LVO Weert-leerlingen: Roel van Overbeek, Robin van Heukelom, Anthony Metten, Jelle Reinders, Luc van de Donk, Tommie Vis, Kenan Sarvan en Sander Hollanders. Wil je graag je klasgenoot aanmoedigen of bij de finale aanwezig zijn? Dan heb je de mogelijkheid om met de bus mee te gaan richting Utrecht. 

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: