do 14 december 2017
t/m
ma 18 december 2017
t/m vr 22 december 2017
ma 18 december 2017
t/m
ma 18 december 2017
t/m
ma 18 december 2017
t/m

NieuwsPoll
Het belangrijkste van school vind ik:

Sportklas leerjaar 2

Sportklas

Vanwege een roosterwijziging wordt de sportklas leerjaar 2 structureel verplaatst van maandag blok 5 naar donderdag blok 5. De eerste sportklas zal plaatsvinden op donderdag 7 september. Tot dan!

Lees verder

Introductie leerjaar 1: flashmob

Introductie

De eerstejaars van Het College Weert startten hun eerste schooldag op een wel heel bijzondere manier: een flashmob! Met hun nieuwe mentor en klasgenoten werd het dansje en de tekst goed ingestudeerd. Iedere klas maakten bovendien pompons in een eigen kleur. Na een intensieve dag vol praktische informatie, een gezellige picknick en repetities werd de flashmob daadwerkelijk opgevoerd. Zie hier het resultaat! Op woensdag 30 augustus nemen de eerstejaars nog deel aan een sport- en spelprogramma.

Lees verderMadelief Vaessen in finale Nationale C-spelen

LOOT

Zondag 27 augustus jl. heeft LOOT-leerlinge Madelief Vaessen uit klas G3A deelgenomen aan de Nationale C-spelen (NK atletiek voor 13-, 14- en 15-jarige atleten) in Amsterdam. Waar bijna iedereen het rustig aan deed, heeft Madelief keihard door getraind om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. Zondag 27 augustus was het zover en had ze maar één doel voor ogen; de finale bereiken op de 300 meter.

Lees verder

Veelgestelde vragen Bring Your Own Device (BYOD)

ICT

Op Het College Weert werken we met het BYOD-principe. BYOD staat voor 'Bring your Own Device' wat inhoudt dat leerlingen hun eigen pc of laptop meenemen in de klas. Wij werken met deze vorm van onderwijs omdat onze maatschappij in hoog tempo verandert. We gebruiken tegenwoordig digitale vormen van communicatie en vergaren onze informatie (vooral) op het internet. De toekomst zal voor iedereen meer technologisch ingericht zijn. Als school hebben we een belangrijke taak om de leerlingen hierop voor te bereiden. Meer weten? Bekijk dan hier de lijst met veelgestelde vragen BYOD.

Lees verder

Printkosten

Facilitair

Alle leerlingen krijgen om te printen een persoonlijk budget dat tegen betaling bij de servicebalie geactiveerd kan worden. Dit bedrag is voor het maken van printjes vanaf de computers in de school. Aan het begin van elk schooljaar wordt je printquota gereset op het beginbedrag. Dit beginbedrag is momenteel vastgesteld op 5 euro per leerling. Dit wordt door de ouders betaald via de ouderbijdrage. Ons advies is dus om er verstandig mee om te gaan. Indien je de pas moet opwaarderen, houd er dan rekening mee dat het bedrag dat je op de pas toevoegt, toereikend is tot het einde van het schooljaar. Overschotten worden niet meer terugbetaald.

Lees verder

Sportoriëntatie

Sport

Komend schooljaar hebben de leerlingen van VWO-6 vanaf 5 september op dinsdag het vijfde blok (15:00 tot 16:30 uur) sportoriëntatie. De sporten worden zowel op locatie als op school gegeven. Leerlingen zijn zelf verantwoordelijk om op tijd bij de locatie te komen. De lessen duren uiterlijk tot 16.30 uur. Het schema voor de clinics is hier in te zien. Bij iedere locatie wordt de aanwezigheid gecontroleerd, aangezien er een 100% aanwezigheidsplicht is.

Lees verder

CITO-toets 0 klas 1

CITO

Scholen in het voortgezet onderwijs worden geacht de voortgang van leerlingen te monitoren bij de (kern)vakken Nederlands, Engels en wiskunde en rekenen. Met een zogenoemde 0-meting kan de school nagaan hoe goed uw zoon of dochter de leerstof beheerst. Aangezien dit een beginmeting is, wordt deze toets bij alle leerlingen van klas 1 afgenomen aan het begin van het eerste leerjaar. Toets 0 is geen beoordelingstoets zoals u dit van de Citotoets op de basisschool kent. Voorbereiden is dus niet nodig. In het jaarrooster staat Toets 0 gepland in de activiteitenweek op maandag 18 september en dinsdag 19 september.

Lees verder

Screening voor leerjaar 1

(Hoog)begaafdheid

Onze school is sinds 2009 gecertificeerd als BPS-school (Begaafdheids Profiel School). Dit houdt in dat we begeleiding aanbieden aan hoogbegaafde leerlingen, maar ook aan leerlingen die zeer makkelijk leren, goede resultaten halen en mogelijk zelfs op bepaalde onderdelen/vakken boven het niveau van het eerste leerjaar presteren. Om leerlingen voor bovenstaand traject te kunnen selecteren zal er direct aan het begin van het nieuwe schooljaar bij alle leerlingen in leerjaar 1 een screening worden afgenomen. Deze screening zal plaatsvinden op vrijdag 29 september a.s. van 9.00 tot 12.30 uur.

Lees verder

Zomerpost

Met het oog op het schooljaar 2017-2018 ontvangen alle ouders en leerlingen de benodigde informatie voor de start van het nieuwe schooljaar, evenals vorig jaar, digitaal. Op de homepage treft u een button ‘info start schooljaar’ aan. Ouders die behoefte hebben aan extra informatie over bepaalde zaken kunnen vanaf maandag 21 augustus contact opnemen met de teamleider van hun zoon of dochter via het algemene nummer van de school (0495-657740).

Lees verder

Aanpassing route fietsverkeer bedrijventerrein De Kempen

Verkeer

Op bedrijventerrein De Kempen wordt de infrastructuur rondom het distributiecentrum van Lidl aangepast, omdat het distributiecentrum gaat uitbreiden. Het bestaande fietspad aan de Singelvenweg ligt op het terrein dat door Lidl is aangekocht en is daarom vanaf donderdag 27 juli afgesloten. Aangezien een deel van onze leerlingen op weg naar school gebruik maakt van deze route, informeren wij jullie graag over de werkzaamheden.

Lees verder

Aanschaf grafische rekenmachine

Wiskunde

Graag willen wij alle ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar informeren over de aanschaf van een grafische rekenmachine (GR) voor het vak wiskunde. Bij alle wiskundevakken op het vwo wordt vanaf het vierde leerjaar gebruik gemaakt van een grafische rekenmachine. De grafische rekenmachine die op onze school gebruikt wordt is TI-84 Plus CE-T van het merk Texas Instruments met OS versie 5.1.5. De oudere versie, TI-84 Plus T met OS 5.1, kan ook nog gebruikt worden. Deze modellen zijn toegestaan voor de eindexamens in 2018, 2019 en 2020.

Lees verder

Aanschaf tekenspullen

Kunst & Cultuur

Leerlingen van alle tekenclusters VWO-4, 5 en 6 en de Kunst & Cultuurklassen leerjaar 2 en 3 dienen bij de start van het schooljaar een tekendoos met inhoud te hebben. Leerlingen met tekenen in eindexamenpakket hebben bovendien een tekenmap van minimaal 50 bij 65 cm nodig.

Lees verder

Afsluitende bijeenkomst Plustraject

Begaafdheidsprofiel

Woensdag 12 juli jl. vond de afsluitende bijeenkomst plaats van het Plustraject. Alle leerlingen die betrokken zijn bij het Begaafdheidsprofiel kregen een uitnodiging om aanwezig te zijn en hun certificaten in ontvangst te nemen. De onderbouwleerlingen presenteerden hun projecten met een poster die in het lokaal werden opgehangen. Bij de bovenbouwleerlingen kreeg iedereen de kans om zijn of haar project mondeling toe te lichten. Ook hier werden de certificaten uitgereikt door de tutor. Foto's van de afsluiting zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verder

Foto's diploma-uitreikingen

Centraal Examen

Woensdag 5 juli 2017 namen onze geslaagden van het VWO hun diploma in ontvangst in een gezellig aangeklede aula van Het College. De avond stond geheel in het teken van het thema 'American High School'. De foto’s, geknipt door John Lenders Fotografie, zijn te vinden en downloaden via myalbum.com. Klik op 'lees verder' voor de links.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: