vr 30 juni 2017
t/m
ma 3 juli 2017
t/m ma 10 juli 2017
di 4 juli 2017 19:00
t/m
wo 5 juli 2017 19:00
t/m
ma 10 juli 2017
t/m

NieuwsPoll
Projectopdrachten die je met een groep moet maken, nemen ....... tijd in beslag dan een gewone les met huiswerk:

Netwerkfinale Technasium Top Award

Technasium

De Technasiumleerlingen van leerjaar 2 namen dit schooljaar deel aan de netwerkfinale Technasium Top Award. Een wedstrijd van zes scholen binnen het Regionale Netwerk Technasium waarbij Technasiumleerlingen worden uitgedaagd een technische opdracht uit te voeren in wedstrijdvorm. De opdracht: Ontwerp een lichtconcept voor een publieke ruimte, dat zich aanpast aan de lichtbehoefte. De teams zijn volop bezig geweest met het ontwikkelen van hun ontwerp. Donderdag 23 maart streden ze tegen elkaar en werden beoordeeld door externe juryleden. College Mondial ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Foto's van de finale zijn te vinden in de fotogalerij.

Lees verder

Regenboogclubs: geef je op!

LVO-Weert

In januari zijn de regenboogclubs van start gegaan. Een samenwerking tussen het AZC Weert en RICK met als doel kinderen en jongeren uit Weert en kinderen van asielzoekers elkaar op een zinvolle manier te laten ontmoeten. Door middel van kunstzinnige activiteiten ervaren ze waarin ze op elkaar lijken en waarin ze van elkaar verschillen. Het College en Het Kwadrant nemen actief deel aan dit bijzondere project. Twaalf weken lang vinden er verschillende culturele workshops plaats: maandag: muziek en dans, dinsdag: koken en creatief en donderdag: foto, film, docu. Bekijk de trailer en misschien word jij ook enthousiast!  Opgeven kan via info@ricknet.nl. Facebook: https://www.facebook.com/Regenboogproject/

regenboogproject.jpg

 

Lees verder

'Praat politiek met mij'

Maatschappijleer

Op vrijdag 17 maart speelde het theatergezelschap Signatuur Onbekend de voorstelling ‘Praat politiek met mij’ voor de leerlingen van VWO-4. Een actueel onderwerp in deze tijd van verkiezingen en kabinetsformatie. De lijsttrekkers en politieke standpunten van de zeven grootste partijen kwamen op ludieke wijze voorbij. Politiek wordt momenteel ook behandeld in de lessen maatschappijleer.

Lees verder

BAL U18 in finale nationale Beker

Topsport

Vrijdag 24 maart speelt U18 (onder 18) van Basketball Academie Limburg tegen Lokomotief voor de felbegeerde cup. De wedstrijd zal worden gespeeld in Utrecht om 19:00 uur. Het team van coach Radenko Varagic bestaat onder andere uit de volgende LVO Weert-leerlingen: Roel van Overbeek, Robin van Heukelom, Anthony Metten, Jelle Reinders, Luc van de Donk, Tommie Vis, Kenan Sarvan en Sander Hollanders. Wil je graag je klasgenoot aanmoedigen of bij de finale aanwezig zijn? Dan heb je de mogelijkheid om met de bus mee te gaan richting Utrecht. 

Lees verder

Verplaatsing lesgroep mw. Kouwenberg

Roosters

Vanaf maandag 20 maart hervat mevrouw Kouwenberg haar werkzaamheden op Het College. De lessen maatschappijleer en maatschappijwetenschappen die gegeven worden door dhr. Pijman worden deels verplaatst naar mevrouw Kouwenberg. De consequentie van deze roosterwijziging is dat de lesgroep V5maw4 wordt verplaatst naar het vijfde blok op dinsdag.

Lees verder

Kangoeroe-wiskunde-wedstrijd

Wiskunde

Op donderdag 16 maart 2017 nemen 109 leerlingen van Het College deel aan de Europese Kangoeroe Wiskundewedstrijd. Een wedstrijd waarbij de leerlingen 30 wiskundige vraagstukken moeten beantwoorden. Eind maart zijn de antwoorden van de opgaven te vinden op www.math.ru.nl/kangoeroe. Begin mei volgt de uitslag en de prijsuitreiking op school. Wij zijn benieuwd naar de resultaten!

Lees verder

Internationaal bezoek

Profielwerkstuk

In het kader van het internationale profielwerkstuk bezoeken leerlingen uit Schlanders (Süd Tirol), Fonsorbes (Frankrijk), Linköping (Zweden) en voor het vijfde jaar uit Garliava (Litouwen) deze week Het College. Eind 2016 brachten onze leerlingen en een aantal leerlingen van de Philips van Horne al een bezoek aan deze landen voor het verzamelen van bronnenmateriaal voor hun profielwerkstuk en/of talenpracticum. Tijdens dit bezoek deden onze leerlingen onderzoek voor hun profielwerkstuk en /of talenpracticum en daarnaast leerden ze elkaars werelden beter kennen.

Lees verder

Schoolteam hockey jongens naar finale Olympic Moves

Olympic Moves

Het jongens schoolteam hockey van Het College heeft zich geplaatst voor de finale van Olympic Moves op vrijdag 9 juni 2017 in Amsterdam! Tijdens de regionale voorronde werd met overwinningen op het Trevianum (2-0) en het Heerbeeck College (2-1), de finale veilig gesteld met een gelijkspel (0-0) tegen het Valuascollege. Een prachtige prestatie. Veel succes in Amsterdam!

Lees verder

Profail wint Van Horne Pop

LVO-Weert

De band Profail is winnaar geworden van Van Horne Pop, de jaarlijkse bandwedstrijd van LVO-Weert. De publieksprijs ging vrijdagnacht in muziekcentrum De Bosuil in Weert naar de band The Extatic. Beide groepen mogen nu als prijs op 21 juli optreden op het Nederweerter festival Raadpop.

Lees verder

LOOT-leerling in de spotlight

LOOT

Geregeld zetten we een LOOT-leerling van Het College in de spotlight. Ditmaal de beurt aan Bo Piepers, 12 jaar uit klas G1A. Bo doet aan BMX, is Nederlands kampioen en speelt op internationaal niveau. Hij is de nummer zes van de wereld. Bo heeft een LOOT-status en kan dus vanuit school de begeleiding krijgen die hij nodig heeft om aan trainingen en wedstrijden deel te kunnen nemen.

Lees verder

Excursie Klassieke talen naar Leiden

Op woensdag 8 maart 2017 zijn de examenkandidaten van Latijn met de trein naar Leiden afgereisd, om daar aan de universiteit een college te volgen over het examenonderwerp van dit schooljaar. Een docent van de vakgroep Griekse en Latijnse Taal en Cultuur heeft gesproken over Livius, zijn werk ‘Ab Urbe Condita’ en de regeerperiode van keizer Augustus. De leerlingen hebben onder andere geleerd dat het stijlmiddel alliteratie gebruikt wordt om bepaalde thema’s binnen het werk extra te benadrukken.

Lees verder

Rowen Vaessen naar Phoenix met CMW family megacrew

Topsport

Zondag 5 maart 2017 wist Rowen Vaessen (V6E) in Tilburg met The CMW family megacrew uit Eindhoven de eerste plaats te veroveren tijdens de nationale kwalificatiewedstrijd voor de hip hop international world championships; de grootste wedstrijd van de wereld. Met deze overwinning heeft de dansgroep een ticket bemachtigd voor de hip hop international championship 2017 in Phoenix, Arizona (USA)deze zomer. Een geweldige prestatie! Wij wensen Rowen heel veel succes.

Lees verderDronebeelden Het College

Het College ontving onlangs een video met prachtige dronebeelden van ons mooie schoolgebouw. Deze willen wij graag met jullie delen.

Lees verderVan Horne Pop 2017

LVO-Weert

Vrijdag 10 maart vindt al weer de 29ste editie van Van Horne Pop plaats in de Bosuil Weert. In deze editie doen acht bands mee, afkomstig van de Philips van Horne, Het Kwadrant en Het College. Van Horne Pop is een soort talentenjacht met wedstrijdelement. Diverse popstijlen passeren de revue: van pop/rock tot punk en metal. Verder wordt het programma aangevuld met De Fieëstbent en een lerarenband. De avond wordt afgesloten met DJ Timebeatz die al veel heerlijke setjes op verschillende schoolfeesten heeft gedraaid. Van maandag 6 maart tot en met vrijdag 10 maart is er nog een mogelijkheid om je kaartje voor vijf euro te kopen.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: