ma 30 oktober 2017
t/m ma 6 november 2017
ma 6 november 2017 08:45
t/m
ma 6 november 2017 20:00
t/m
di 7 november 2017
t/m

NieuwsPoll
Het belangrijkste van school vind ik:

Ouderavond ELOS

ELOS

Op woensdag 17 mei om 20.15 uur vindt de eerste ouderavond plaats over het profielwerkstuk / het talenpracticum voor het schooljaar 2017 – 2018. Het profielwerkstuk/talenpracticum is een opdracht voor leerlingen in de laatste klas van de bovenbouw van het VWO en dient als een soort ‘meesterproef’ voor vervolgopleidingen. De betreffende ouders/verzorgers hebben een uitnodiging ontvangen.

Lees verder

Het College Weert winnaar van Eureka!Cup

Technasium

Op woensdag 10 mei hebben Rolf, Joost en Mees uit klas A1A van Het College uit Weert de eerste prijs gewonnen tijdens de Eureka!Day in Soest. De Eureka!Cup is een ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken waaraan leerlingen uit de gehele Benelux deelnemen. Op de Eureka!Day waren maar liefst 210 teams met zo’n 800 leerlingen aanwezig. Met het bedenken en ontwerpen van een sorteermachine voor legoblokjes wisten de jongens het beste idee neer te zetten en daarmee de eerste prijs in de wacht te slepen. Naast het winnende team wisten Eva, Janne en Lotte uit A1C met het ontwerp van een digitaal etiket voor Noodles in de top te eindigen.

Lees verder

Verkiezingen Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad

Binnen de school zijn er verschillende manieren waarop de leerlingen inspraak hebben op wat er in en rondom de school gebeurt. Onder andere binnen de leerlinggeleding van de medezeggenschapsraad. Op dit moment zitten er twee leerlingen in de MR. Er is nog een positie voor een derde leerling en daar moeten volgens de wet verkiezingen voor worden gehouden. De kandidaten zijn Jens Gigase, Pim Hermans en Xander Ye. De verkiezingen zelf vinden plaats op 22 en 23 mei. Tijdens de eerste en tweede pauze voor zowel de onderbouw als bovenbouw kan er gestemd worden.

Lees verder

Het College runner-up ELOS-profielwerkstukwedstrijd 2017

Profielwerkstuk, ELOS

Amber van Mierlo, Vera Lemmers en Rachelle Weert zijn met hun profielwerkstuk ‘Orgaandonatie’ runner-up geworden bij de landelijke ELOS-wedstrijd Profielwerkstukken. Ook dit jaar zijn er inhoudelijk interessante stukken aangeleverd door leerlingen van verschillende scholen. Voor de profielwerkstukkenwedstrijd van 2017 heeft de jury zich gebogen over twaalf inzendingen. Volgens de jury hebben Amber, Vera en Rachelle de complexe (technisch én ethisch) discussie van orgaandonatie vertaald in een helder onderzoeksverslag. De prijs werd op dinsdag 9 mei jl. op Het College toegekend.

Lees verder

TTO-reis Dublin

Voor de meivakantie hebben onze derdejaars TTO-leerlingen met hun begeleidend docenten een prachtige reis gemaakt naar het Ierse Dublin. Aldaar kregen ze onder andere een rondleiding bij het Trinity College en een rondleiding door de stad. Ook volgden ze een Engelse les op het National College of Ireland. Leerling Rein Martens heeft deze onvergetelijke reis samengevat in een prachtige video. Alle foto's en video's die tijdens deze reis gemaakt zijn, zijn terug te vinden op de facebookpagina van de Dublinreis. Klik op Foto's of Video's en zoek naar albums en afspeellijsten van iedere dag.

Lees verderZilver voor Ivo Verberne en Teun Krol tijdens NK Handbal

Sport

Afgelopen weekend hebben Ivo Verberne (V3B) en Teun Krol (A2D) met het heren C1-team van Bevo HC, als zaalkampioen, deelgenomen aan het NK handbal 2016-2017 te Amsterdam. Aangezien er op dat niveau slechts één zaalcompetitie is, namen de eerste vier teams van deze competitie deel aan dit kampioenschap: Bevo HC, Fiqas Aalsmeer, Kras Volendam en Hellas Den Haag. BEVO wist het tot de finale te schoppen, maar ging het laatste kwartier helaas onderuit. De jongens van Bevo HC wonnen de zilveren medaille. Een puike prestatie!

Lees verder

BAL U24 de beste van Nederland

Het U24 team van de Basketball Academie Limburg uit Weert heeft op overtuigende wijze het kampioenschap van Nederland in de Dutch Talent League binnengehaald. In Leiden werd gestreden tegen het U24 team van ZZ Leiden. Met een klinkende overwinning van 70-49 en zo’n 150 enthousiaste supporters uit Limburg kon het feestje losbranden. Zondag 14 mei a.s. zullen ook de U14 en U16 de strijd voor het Nederlands Kampioenschap aan gaan in Zwolle. Wil jij je klasgenoten aan komen moedigen? Schrijf je dan snel in voor de supportersbus.

Lees verder

TTO-reis Canterbury

Tweetalig Onderwijs

Voor de meivakantie, van 19 tot 21 april 2017, bracht een groep van 47 TTO-leerlingen (A1e en G1b) een driedaags bezoek aan Groot-Brittannië. Naast het beoefenen van hun Engelse vaardigheden, moest deze reis hun historische en culturele kennis van het Engelse volk verhogen. Het programma bestond uit een wandeling langs de White Cliffs of Dover, een rondleiding door de Canterbury Cathedral, de Historic River Cruise op de River Stour, een theaterworkshop en een bezoek aan Dover Castle.

Lees verder

Centraal Examen 2017

Centraal Examen

Woensdag 10 mei gaat landelijk het eindexamen van start. Tot en met dinsdag 23 mei maken 117 leerlingen in totaal 906 examens. Onze leerlingen trappen af met het examen Nederlands in een tot examenzaal omgebouwde gymzaal. De resultaten worden woensdag 14 juni bekend. Eventuele herexamens vinden plaats op 19 t/m 22 juni. Wij wensen alle eindexamenleerlingen heel veel succes!

Lees verder

Lezing door Joseph Oubelkas

LVO-Weert

Je hebt soms van die dagen….. gezeur van je moeder, preek van je leraar. Een bon van de politie omdat je niet eens op de promenade mag fietsen. Altijd moeten ze jou hebben. Tuurlijk voel je je rottig en word je dwars. Nou stel je eens voor dat je onterecht in de gevangenis belandt. En dan ook nog in Marokko. Komt het dan nog ooit goed met je? Op dinsdag 9 mei om 15.15 uur in de aula van Het Kwadrant wordt door Joseph Oubelkas verteld hoe dit verhaal verder gaat. Bekijk hier alvast een fragment. En dat blijft even bij je hangen, denken wij. Alle leerlingen van LVO Weert zijn van harte welkom en de toegang is gratis.  

Lees verder

Diplomaregister

Centraal Examen

Het diplomaregister is een online register dat door het ministerie van OCW beschikbaar wordt gesteld om fraude te bestrijden. Het College levert de examenresultaten en de resultaten van de herexamens aan het Ministerie. Onze examenkandidaten kunnen vervolgens na hun examen vanuit het register een digitaal uittreksel van hun diplomagegevens downloaden. Extra handig als je bijvoorbeeld het origineel kwijt bent door brand of diefstal.

Lees verder

Emkea Krekels in finale Junior Speaking Contest

Tweetalig Onderwijs

Voor de meivakantie, op dinsdag 11 april, heeft Emkea Krekels (A3G) als finalist deel mogen nemen aan de spannende finaleronde van de Junior Speaking Contest te Amersfoort. In Theater de Lieve Vrouw stonden finalisten uit het hele land op het podium met hun speech. Ook Emkea zette een prachtige prestatie neer met haar speech ‘Thief of Joy’. Het ging fantastisch, maar helaas ging de prijs uiteindelijk naar een andere deelnemer. Ouders, fans en docent vinden het geweldig knap van Emkea dat ze het zo ver geschopt heeft. Een topprestatie en al met al een prachtige ervaring!

Lees verder

Cijfer rekenen VWO-5

Centraal Examen

In Magister staat het behaalde cijfer voor het rekenexamen. Volgens het PTA van VWO-5 mag het gemiddelde cijfer van de twee toetsen van rekenen (afgenomen in de toetsweken) vervangen worden door het cijfer van het rekenexamen. Zonder bericht zal bij de leerlingen uit VWO-5 die op het rekenexamen een hogere score hebben behaald, dan hun huidige gemiddelde, het overgangscijfer vervangen worden door het cijfer van het rekenexamen. Indien je bezwaar hebt tegen de vervanging van je gemiddelde cijfer door het cijfer van het rekenexamen (mits dit hoger uitvalt), dan stuur je vóór vrijdag 12 mei een mailtje naar de rekencoördinator.

Lees verder

Inschrijving sportdag LVO Weert

Sport, LVO-Weert

Op dinsdag 13 juni 2017 organiseren de scholen van LVO Weert wederom een gezamenlijke sportdag op en rondom sportpark St. Theunis. Aan deze derde editie doen alle leerlingen van alle leerjaren mee, zo'n 3000 in totaal. Leerjaar 3, 4 en 5 krijgen rondom sportpark St. Theunis sportworkshops aangeboden door verschillende sportinstanties en – verenigingen in de regio Weert. De inschrijving hiervoor start op maandag 8 mei, 8:00 uur via deze link. Klik op 'lees verder' voor de regels omtrent de inschrijving en voor een overzicht van de workshops.

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: