ma 17 juli 2017
t/m vr 25 augustus 2017
wo 23 augustus 2017
t/m vr 25 augustus 2017
di 29 augustus 2017
t/m wo 30 augustus 2017
do 31 augustus 2017
t/m
vr 1 september 2017 09:00
t/m

NieuwsPoll
Tijdens de proefwerkweek heb ik mijn mobieltje:

Verplaatsing lesgroep mw. Kouwenberg

Roosters

Vanaf maandag 20 maart hervat mevrouw Kouwenberg haar werkzaamheden op Het College. De lessen maatschappijleer en maatschappijwetenschappen die gegeven worden door dhr. Pijman worden deels verplaatst naar mevrouw Kouwenberg. De consequentie van deze roosterwijziging is dat de lesgroep V5maw4 wordt verplaatst naar het vijfde blok op dinsdag.

Lees verder

Kangoeroe-wiskunde-wedstrijd

Wiskunde

Op donderdag 16 maart 2017 nemen 109 leerlingen van Het College deel aan de Europese Kangoeroe Wiskundewedstrijd. Een wedstrijd waarbij de leerlingen 30 wiskundige vraagstukken moeten beantwoorden. Eind maart zijn de antwoorden van de opgaven te vinden op www.math.ru.nl/kangoeroe. Begin mei volgt de uitslag en de prijsuitreiking op school. Wij zijn benieuwd naar de resultaten!

Lees verder

Internationaal bezoek

Profielwerkstuk

In het kader van het internationale profielwerkstuk bezoeken leerlingen uit Schlanders (Süd Tirol), Fonsorbes (Frankrijk), Linköping (Zweden) en voor het vijfde jaar uit Garliava (Litouwen) deze week Het College. Eind 2016 brachten onze leerlingen en een aantal leerlingen van de Philips van Horne al een bezoek aan deze landen voor het verzamelen van bronnenmateriaal voor hun profielwerkstuk en/of talenpracticum. Tijdens dit bezoek deden onze leerlingen onderzoek voor hun profielwerkstuk en /of talenpracticum en daarnaast leerden ze elkaars werelden beter kennen.

Lees verder

Schoolteam hockey jongens naar finale Olympic Moves

Olympic Moves

Het jongens schoolteam hockey van Het College heeft zich geplaatst voor de finale van Olympic Moves op vrijdag 9 juni 2017 in Amsterdam! Tijdens de regionale voorronde werd met overwinningen op het Trevianum (2-0) en het Heerbeeck College (2-1), de finale veilig gesteld met een gelijkspel (0-0) tegen het Valuascollege. Een prachtige prestatie. Veel succes in Amsterdam!

Lees verder

Profail wint Van Horne Pop

LVO-Weert

De band Profail is winnaar geworden van Van Horne Pop, de jaarlijkse bandwedstrijd van LVO-Weert. De publieksprijs ging vrijdagnacht in muziekcentrum De Bosuil in Weert naar de band The Extatic. Beide groepen mogen nu als prijs op 21 juli optreden op het Nederweerter festival Raadpop.

Lees verder

LOOT-leerling in de spotlight

LOOT

Geregeld zetten we een LOOT-leerling van Het College in de spotlight. Ditmaal de beurt aan Bo Piepers, 12 jaar uit klas G1A. Bo doet aan BMX, is Nederlands kampioen en speelt op internationaal niveau. Hij is de nummer zes van de wereld. Bo heeft een LOOT-status en kan dus vanuit school de begeleiding krijgen die hij nodig heeft om aan trainingen en wedstrijden deel te kunnen nemen.

Lees verder

Excursie Klassieke talen naar Leiden

Op woensdag 8 maart 2017 zijn de examenkandidaten van Latijn met de trein naar Leiden afgereisd, om daar aan de universiteit een college te volgen over het examenonderwerp van dit schooljaar. Een docent van de vakgroep Griekse en Latijnse Taal en Cultuur heeft gesproken over Livius, zijn werk ‘Ab Urbe Condita’ en de regeerperiode van keizer Augustus. De leerlingen hebben onder andere geleerd dat het stijlmiddel alliteratie gebruikt wordt om bepaalde thema’s binnen het werk extra te benadrukken.

Lees verder

Rowen Vaessen naar Phoenix met CMW family megacrew

Topsport

Zondag 5 maart 2017 wist Rowen Vaessen (V6E) in Tilburg met The CMW family megacrew uit Eindhoven de eerste plaats te veroveren tijdens de nationale kwalificatiewedstrijd voor de hip hop international world championships; de grootste wedstrijd van de wereld. Met deze overwinning heeft de dansgroep een ticket bemachtigd voor de hip hop international championship 2017 in Phoenix, Arizona (USA)deze zomer. Een geweldige prestatie! Wij wensen Rowen heel veel succes.

Lees verderDronebeelden Het College

Het College ontving onlangs een video met prachtige dronebeelden van ons mooie schoolgebouw. Deze willen wij graag met jullie delen.

Lees verderVan Horne Pop 2017

LVO-Weert

Vrijdag 10 maart vindt al weer de 29ste editie van Van Horne Pop plaats in de Bosuil Weert. In deze editie doen acht bands mee, afkomstig van de Philips van Horne, Het Kwadrant en Het College. Van Horne Pop is een soort talentenjacht met wedstrijdelement. Diverse popstijlen passeren de revue: van pop/rock tot punk en metal. Verder wordt het programma aangevuld met De Fieëstbent en een lerarenband. De avond wordt afgesloten met DJ Timebeatz die al veel heerlijke setjes op verschillende schoolfeesten heeft gedraaid. Van maandag 6 maart tot en met vrijdag 10 maart is er nog een mogelijkheid om je kaartje voor vijf euro te kopen.

Lees verder

Vaccinatieronde GGD Limburg-Noord

Wij willen u informeren over de organisatie van het Rijksvaccinatieprogramma 2017, welke wordt uitgevoerd door de GGD Limburg Noord. Het Rijksvaccinatieprogramma bestaat uit: vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV). De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV), voor alle meisjes geboren in  2004 bestaat uit 2 vaccinaties. De vaccinaties HPV staan gepland in week 14; van 3 tot en met 7 april 2017, en in week 40; van 2 tot en met 6 oktober 2017. De oproepschema’s met de plaats, datum en tijd waar welk kind verwacht wordt zijn vanaf eind maart te vinden op de website van de GGD Limburg Noord: www.ggdlimburgnoord.nl.

Lees verder

Volleybaltoernooi

Sport

Ter afsluiting van de toetsweek hebben de brugklassen een volleybaltoernooi gespeeld. De winnaars van de finale mogen naar het school competitie toernooi Olympic Moves in Venlo. Bij winst tijdens de voorronden in Venlo kunnen de teams een plaats in de finale verdienen. Deze gaan op vrijdag 9 juni plaatsvinden in het Olympisch stadion Amsterdam. De afsluitende dag was reuze gezellig. Benieuwd naar de winnaars? Klik dan op 'lees verder'.

Lees verder

Inhaaltoetsen

Inhaaltoetsen

De inhaaltoetsen voor toetsweek 2 worden gemaakt op maandag 6 en dinsdag 7 maart 2017 vanaf 15:00 uur. De vakindeling is hier te vinden. Leerjaar 1-2-3 zitten in lokaal 1.27, leerjaar 4-5-6 in lokaal 1.22. Staan er voor jou twee in te halen toetsen op één dag gepland, dan maak je deze toetsen achter elkaar. Staan er voor jou meer dan twee in te halen toetsen op één dag gepland, neem dan even contact op met mevrouw Bertrand (m.bertrand@lvo-weert.nl).

Lees verder

Tijn Vaessen vijfde op NK Indoor Atletiek

LOOT

Afgelopen weekend wist onze LOOT-leerling Tijn Vaessen een vijfde plaats te bemachtigen tijdens het NK indoor atletiek in het Omnisport in Apeldoorn. Vooraf was hij op grond van eerdere prestaties geplaatst voor de 200m op zaterdag en de 60m op zondag. Uiteindelijk liep hij door een blessure alleen de finale op de 200 m met een knappe vijfde plek als resultaat.

Lees verderWeert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: