vr 30 juni 2017
t/m
ma 3 juli 2017
t/m ma 10 juli 2017
di 4 juli 2017 19:00
t/m
wo 5 juli 2017 19:00
t/m
ma 10 juli 2017
t/m

NieuwsPoll
Projectopdrachten die je met een groep moet maken, nemen ....... tijd in beslag dan een gewone les met huiswerk:

Toptalentengala

(Hoog)begaafdheid

Voor talenten uit de bovenbouw vmbo-havo-vwo organiseert het ministerie van OCW een Toptalentengala op zaterdag 8 april 2017. Een dag gevuld met masterclasses, gegeven door bekende masterdocenten zoals rapper Ali B, modeontwerpster Oclay Gulsen en filosoof Bas Haring. De dag wordt feestelijk afgesloten met een galadiner in de Ridderzaal. Wil je graag deelnemen? Je kunt je inschrijven via de website www.toptalentengala.nl voor één van de 13 masterclasses. Inschrijven kan tot vrijdag 24 februari 2017.

Lees verder

Valentijnsroos voor brigadier Westheim

Leerlingenraad

Valentijnsdag: nog meer liefde in Weert! Namens de leerlingenraad van Het College kreeg brigadier Marian Westheim afgelopen dinsdag een valentijnsroos overhandigd. De leerlingen van Het College zijn Marian zeer erkentelijk. Elke dag, in weer en wind, staat ze klaar zodat de leerlingen veilig de “Lidl-rotonde” kunnen passeren.

Lees verder

Toetsweek

Toetsweek

Via deze weg willen wij alle leerlingen heel veel succes wensen met hun toetsen. Nog even hard werken en dan genieten van een welverdiende vakantie. Daarnaast een vriendelijk doch dringend verzoek aan de ouders/verzorgers om prudent om te gaan met ziekmeldingen van hun zoon/dochter tijdens de toetsweek. Tijdens de toetsweek wordt altijd een opvallende stijging van het aantal ziekmeldingen waargenomen. Laten we hier samen de verantwoordelijkheid voor nemen.

Lees verder

Examen rekenen VWO-5

Rekenen

In week 10 staan de rekenexamens voor de leerlingen van VWO-5 op de planning. Het examen wordt dit jaar afgenomen op dinsdag 7 maart en woensdag 8 maart. Elke leerling krijgt een dag met tijdstip toegewezen. De leerling wordt geacht op het toegewezen tijdstip aanwezig te zijn, er kan niet worden geruild. Het tijdstip is hier terug te vinden en in de aula op het informatiebord. De leerlingen hebben op school een brief ontvangen met verdere informatie. Deze brief is hier te bekijken.

Lees verder

Nieuwe serie FOCUS-lessen leerjaar 1-2-3

Activiteiten

Na de voorjaarsvakantie gaat de tweede serie FOCUS van start. Nieuwe leerlingen en leerlingen die al meededen en graag verder willen gaan kunnen zich inschrijven. Tijdens een uur FOCUS gaan we samen een aantal bewegingen oefenen die uit de yoga-traditie komen. Dit wordt gecombineerd met concentratie-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Het is dus geen cursus met een boekje waarbij je op een stoel zit en dingen moet opschrijven. Het is vooral bewegen, oefeningen doen en lekker ontspannen.

Lees verder

Huib en Luc naar tweede ronde Wiskunde Olympiade

Wiskunde Olympiade

In januari 2017 vond op Het College de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade plaats. Diverse leerlingen uit VWO-3, 4 en 5 met belangstelling voor wiskunde deden mee aan de wedstrijd. Landelijk namen zo’n tienduizend leerlingen deel aan de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade, waarvan 991 leerlingen worden uitgenodigd voor de tweede ronde. Van onze school wisten Huib Baetsen uit VWO-4 en Luc Burgerjon uit VWO-5 zich te plaatsen voor de tweede ronde. Deze is op 17 maart a.s. en vindt voor onze leerlingen plaats op de TU in Eindhoven. Wij wensen Huib en Luc veel succes!

Lees verder

Uitwisseling Mönchengladbach

Uitwisseling

Op woensdag 1 februari 2017 stond het eerste bezoek van Het College gepland aan leerlingen van het Humanistisches Stiftisches Gymnasium in Mönchengladbach; een partnerschool waar Het College al diverse jaren mee samenwerkt. De dertien V5-leerlingen met Duits in hun examenpakket reisden, onder begeleiding van hun docenten, naar Mönchengladbach. Tijdens dit bezoek namen de leerlingen een kijkje in de school en werkten samen aan opdrachten om zo de school- en cultuurverschillen te ervaren. Benieuwd naar de ervaringen? Klik op ‘lees verder’ voor het verslag van V5-leerling Ramon Jansen. Op woensdag 8 maart a.s. staat het tegenbezoek gepland.

Lees verder

Pré generale Muziekgala 2017

Kunst & Cultuur, Muziekgala

Dinsdag 7 februari vond de Pré generale van het Muziekgala 2017 plaats in de F- kantine van de Philips van Horne. Tussen 15.00 uur en 22.20 uur is er hard gewerkt aan het programma van het komende Muziekgala. Alle deelnemende groepen hebben hun optreden gepresenteerd. Het worden weer drie fantastische Muziekgala avonden op 21, 22 en 23 maart! Wil je de talentvolle muzikale leerlingen van LVO-Weert graag op het podium zien stralen? Reserveer dan snel een kaartje via www.munttheater.nl of 0495 513575.

Lees verder

Volleybaltoernooi Het College en Koers

Sport

De sectie LO organiseert op vrijdag 24 februari 2017 een volleybaltoernooi voor alle leerlingen van leerjaar 1. Hieronder vinden jullie het programma van de dag en een aantal praktische zaken. Het programma duurt van 09.30 uur tot circa 14:15 uur. Let op: dit is een verplichte activiteit. De winnaars van het volleybaltoernooi (meisjesteam en jongensteam) nemen deel aan Olympic Moves en zullen LVO Weert vertegenwoordigen tijdens deze landelijke schoolsportcompetitie!

Lees verder

Gastles Spaans

Gastles

In december 2014 verwelkomde Het College al de Peruaanse Mercedes Villalba Banda. Destijds om onze Global Exploration-leerlingen voor te bereiden op hun reis naar Peru; het prachtige land van de inca’s. Op dinsdag 7 februari jl. was Mercedes te gast in de Spaanse les van mevrouw Van Hertum in VWO-6. Mercedes vertelde allerlei interessante weetjes over haar moederland. In het Spaans, natuurlijk! Een uitgelezen kans voor onze leerlingen om met een ‘native speaker’ te spreken.

Lees verder

Emkea eerste bij voorronde Junior Speaking Contest

Tweetalig Onderwijs

Maandag 6 februari wist TTO-leerling Emkea Krekels (A3G) met haar speech 'The Thief of Joy' de eerste plaats te veroveren tijdens de regionale ronde van de Junior Speaking Contest. Een geweldige prestatie! We wensen haar veel succes bij het vertegenwoordigen van Het College tijdens de landelijke ronde op dinsdag 11 april.

Lees verder

Roosjesactie Valentijn

Leerlingenraad

Wil jij met Valentijn laten blijken hoe speciaal iemand voor jou is? Stuur hem/haar dan een roosje! Hoe? Je kunt t/m donderdag 9 februari een briefje invullen en in een envelop met het geld in de brievenbus van de leerlingenraad (in het Digibos) doen. Uiteraard kun je anoniem blijven. Witte of roze roos: €1,50, rode roos: €2,-. De opbrengsten van de roosjesactie gaan dit jaar naar de Hartstichting. Dus verras je geliefde en steun de hartstichting!

Lees verder

Nieuwe vrijwilliger

Facilitair

Met ingang van maandag 6 februari zal Rifaat Abdulhafiz, docent wiskunde uit Syrië, als vrijwilliger werkzaamheden uitvoeren op Het College. Hij helpt op dinsdagmiddag en woensdagmiddag (beide dagen van 13:00 uur tot 15:00 uur) het Front Office met allerlei werkzaamheden en ondersteunt in enkele wiskundelessen. We wensen Rifaat veel succes en plezier toe op Het College.

Lees verder

Brons voor Anne-Brechtje Deelstra

LOOT

Op zaterdag 28 januari 2017 verscheen onze LOOT-leerlinge Anne-Brechtje Deelstra aan de start van het NK indoor voor cadetten en junioren in Roermond. Nadat Anne-Brechtje in september 2016 de overstap van aspiranten naar cadetten maakte, wist ze zich toch als tiende te plaatsen voor dit NK. Na de eerste 30 pijlen stond zij, met een persoonlijk record van 273 punten, op een derde plaats en daarmee in de finales. Deze positie wist ze heel knap vast te houden en dat leverde haar een podiumplaats en bronzen medaille op! Ook broer Jald-Jetse heeft het fantastisch gedaan tijdens dit NK indoor. Hij wist een vierde plaats te behalen. 

Lees verder

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: