vr 30 juni 2017
t/m
ma 3 juli 2017
t/m ma 10 juli 2017
di 4 juli 2017 19:00
t/m
wo 5 juli 2017 19:00
t/m
ma 10 juli 2017
t/m

NieuwsPoll
Projectopdrachten die je met een groep moet maken, nemen ....... tijd in beslag dan een gewone les met huiswerk:

ELOS: Europese Leeromgeving

Als ELOS-school bereidt Het College Weert leerlingen voor op de internationale samenleving. In de lessen is er aandacht voor Europese en internationale oriëntatie. Om de taal sneller onder de knie te krijgen wordt er tijdens de lessen Frans, Duits en Spaans zoveel mogelijk in de betreffende taal gesproken. Tijdens de lessen Engels wordt er alleen nog in het Engels gesproken. Uiteraard kunnen leerlingen ook deelnemen aan excursies en uitwisselingen met Europese partnerscholen en zelfs een week naar het buitenland voor het maken van het profielwerkstuk.


Uitwisseling VWO-3

Leerlingen van VWO-3 kunnen deelnemen aan een uitwisseling met buitenlandse scholen in Duitsland en Frankrijk. Tijdens de uitwisseling verblijf je een week in het buitenland en fungeer je als gastgezin bij het tegenbezoek. Door de conversaties met de buitenlandse leerlingen leer je jezelf beter uitdrukken in een vreemde taal. Bovendien kom je op een speelse manier in aanraking met andere culturen.
 

 20160510-Pamina-Schulzentrum-Herxheim.jpg

Leerlingen van Het College en het Pamina Schulzentrum uit Herxheim zijn te gast in het Europees Parlement in Straatsburg in het kader van de uitwisseling V3 met als thema Borderregions.


Het internationaal profielwerkstuk

Al enkele jaren is er de mogelijkheid om je profielwerkstuk in het buitenland te maken. De school heeft hiervoor contacten met scholen in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Litouwen en Zweden. Enkele gemaakte profielwerkstukken en een reisverslag naar Schlanders zijn hier in te zien:

Schlanders.jpg


Eerste en tweede plaats internationale wedstrijd profielwerkstuk

Woensdag 6 april 2016 wist Anouk Heijnen uit HAVO-5 met haar profielwerkstuk ‘EDS’ de eerste plaats te behalen tijdens de landelijke ELOS-wedstrijd Profielwerkstukken op het Baarns Lyceum in Baarn. Emiel Schipper en Sep Bregman uit VWO-6 behaalden de tweede plaats met hun profielwerkstuk ‘Watermanagement in de Vinschgau’. Het College reisde met 11 leerlingen van HAVO-5 en VWO-6 af naar deze internationale wedstrijd van het Europees Platform. Begeleidend docent Jo Curfs is trots op zijn leerlingen die hier een geweldige prestatie neer hebben gezet.


Eerste plaats
Voor hun profielwerkstuk ‘EDS’ onderzocht Anouk Heijnen de verschillen in behandelingswijze van de ziekte EDS tussen Frankrijk en Nederland. Als ervaringsdeskundige sprak zij in Fonsorbes met plaatselijke hulpverleners, bevolking, bestuurders en artsen in het ziekenhuis in Toulouse. Het gedegen onderzoek van Anouk gekoppeld aan haar enthousiasme en de respons dat zij kreeg in Frankrijk en Nederland heeft haar deze prestigieuze prijs opgeleverd.


Tweede plaats
Emiel Schipper en Sep Bregman behaalden de tweede plaats met hun werkstuk over ‘Watermanagement in de Vinschgau’. Deze VWO-6 leerlingen hebben een wateronderzoek gedaan in de Vinschgau, Süd-Tirol Noord-Italië. Tijdens hun bezoek in november hebben zij gepraat met de beheerders en gebruikers van water van de rivier de Etsch. Daarnaast hebben zij aanbevelingen gedaan voor een efficiënter gebruik van de waterhoeveelheden in de Vinschgau.

 


Iets voor jou?

Vind jij het leuk om meerdere talen goed te beheersen én ben je nieuwsgierig naar andere culturen? Dan is ELOS echt iets voor jou.


> Download hier de folder ELOS.


Voor vragen over ELOS kan contact worden opgenomen met de coördinator ELOS, dhr. Curfs.

Elos_Schlanders.jpg

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2017 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!

Social media
Bezoek ons op: