Ons College


Het College is opgericht in 1648; 366 jaar van traditie en goed en resultaatgericht onderwijs. Het College is volop in beweging en de leerling staat hierbij centraal. De school is onderdeel van LVO-Weert en maakt deel uit van van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO), een onderwijsorganisatie met scholen voor voortgezet onderwijs verspreid over heel Limburg.

LVO-Weert verbindt Het College Weert-Cranendonck, de Philips van Horne en Het Kwadrant. De scholen hebben één gezamenlijke Centrale Directie en een servicepunt dat voor alle drie de scholen op het gebied van ICT, personeel, financiën, administratie en facilitair werkzaam is. De scholen hebben alle drie een eigen locatiedirecteur,

De schoolleiding van Het College bestaat uit de Centrale Directie LVO-Weert, de locatiedirectie en teamleiders.


Locaties

Het College is een school met meerdere locaties; de Het College Weert, en Het College Cranendonck.


Onderwijs

Op Het College Weert kunnen leerlingen terecht voor Atheneum en Gymnasium, op Het College Cranendonck voor de volledige, vierjarige MAVO en de eerste twee leerjaren van de richtingen VMBO-B/K en HAVO-Atheneum (HA). Het College heeft een lange traditie van goed onderwijs. De afgelopen jaren is dat onderwijs nog rijker gemaakt. Maatwerk is het sleutelwoord.

De drie soorten onderwijs VMBO, HAVO en VWO beginnen elk met een twee jaar durende brugperiode. In Weert zijn de brugklasen zo homogeen mogelijk samengesteld. Leerling, ouders en mentor kunnen de eerste twee jaren gebruiken om te kijken welke leerweg het beste bij de leerling past. Voor de overgang naar een volgend leerjaar is, behalve cijfers, ook de leerling achter de cijfers erg belangrijk.

Op het VMBO is er de eerste twee jaren veel aandacht voor beroepsoriëntatie. Na dit jaar maakt de leerling een sectorkeuze. Op het HAVO/Atheneum en Gymnasium maken leerlingen hun eerste keuze richting beroepskeuze in het derde leerjaar. Dat jaar staat voor een groot deel in het teken van de profielkeuze.


Schooltijden

Het lesrooster op Het College noemen we ook wel het ‘vierkant rooster’. Dat betekent dat je elke dag op dezelfde tijd begint en op dezelfde tijd uit bent. In Weert volg je elke dag vier lesblokken van 75 minuten, in Cranendonck zes lessen van 50 minuten. Na 15:00 uur is het mogelijk extra activiteiten te volgen. Hierbij kun je denken aan de sportklas, huiswerkklas, steunles, etc. Incidenteel kan het voorkomen dat een leerling een vijfde blok of zevende uur heeft.

Op het moment dat een les niet door kan gaan door bijvoorbeeld ziekte van de docent, heb je meestal de mogelijkheid om in je eigen omgeving ,onder toezicht, aan het betreffende vak verder te werken. 


Lessentabellen

De wet stelt voor alle leerjaren en onderwijssoorten bepaalde vakken verplicht. Naast de verplichte vakken biedt Het College bovendien een aantal keuzevakken aan. De leerlingen worden tijdig geïnformeerd over de verschillende keuzes en mogelijkheden.

Benieuwd waar de verschillende afkortingen voor staan? Bekijk hier dan de vakken en opleidingen/leerstromen met hun afkortingen.


Vacatures

Als school hebben we geregeld vacatures. Raadpleeg  http://vacatures.stichtinglvo.nl of www.limburgzoektdocenten.nl om te beoordelen of er een functie tussen zit die wellicht voor u is weggelegd. U kunt dan via de aangegeven weg reageren.
 

 

 

Weert Parklaan 1A 6006 NT Weert  |  Tel: + 31 (0)495 - 65 77 40  |  Fax: + 31 (0)495 - 65 77 56
Cranendonck Jan van Schoonvorststraat 1 6021 BP Budel  |  Tel: + 31 (0)495 - 49 14 32  |  Fax: + 31 (0)495 - 49 29 67
Postadres: Postbus 69 6000AB Weert

Copyright © 2014 Het College

Nieuwsbrief
Op de hoogte
blijven? Meld je aan
Social media
Bezoek ons op:
Ideeënbus
heb je een Goed idee?
Laat het ons weten >>
Foto's & films uploaden

Voeg je eigen
foto's & films toe!